Ljubljana, 7. junij - Sola se z mladimi povezuje na priljubljenih družbenih omrežjih in jih vsak mesec spodbuja k aktivnostim, ki jih oblikujejo v samostojne in izpolnjene posameznike.

Z začetkom poletja in poletnih počitnic se mladi v Solini spletni skupnosti skupaj z ambasadorji Goranom Dragićem, Challetom Salletom in člani akrobatske skupine Dunking Devils učijo uživati v gibanju in druženju na prostem, kot so to počele generacije pred njimi. Jasno je, da mladi danes živijo skupaj s svojimi pametnimi telefoni, kar pa še ne pomeni, da jih ob aktivnosti na prostem niso pripravljeni odložiti na stran ali priljubljene aplikacije TikTok, Instagram in Facebook vključiti v druge športne in ustvarjalne aktivnosti na prostem.

Na TikToku se člani Zasolirane skupnosti lahko pridružijo najdaljši podaji košarkarske žoge, ki jim jo je iz Amerike virtualno podal NBA igralec Goran Dragić. Podaji so se pridružili ostali Solini ambasadorji, Sola pa se bo v sredini meseca julija pridružila Dragićevemu vsakoletnemu košarkarskemu kampu za mlade. Pri košarkarskem kampu Goran Dragić ne gre le za košarko in za zabavo. Gre za čudovit spoj športa, medsebojnega spoštovanja, spoznavanja in mnogih trenutkov sreče. V celoto pa se vse skupaj poveže predvsem z izjemno Gogijevo osebnostjo. 

Igra na vsakem koraku
Sola zagovarja miselnost, da je za mlade zelo pomembno, da se počitniški čas loči od rutine, ki so jo živeli zadnje leto. Če bodo s prijatelji šli v gore, na bazen ali v skejt park, jih bo Sola tja vedno spremljala. To, kako močno se zares zabavamo, lahko najlažje izmerimo ravno s tem, koliko požirkov tekočine spijemo po tem. Možnost za igro in osvojitev nagrade »mimogrede« Sola ponuja s svojima oglasnima plakatoma. Za nekatere je to morda le še en reklamni plakat, če pa si s Solo povezan tudi na družbenih omrežjih, sta lična plakata novega okusa pijače Metin čaj na Vilharjevi in Šmartinski cesti v Ljubljani priložnost za zabavno preživetje poletja.

Mimoidoči in ljubitelji pijač Sola morajo na plakatu med kopico simbolov in ilustracij poiskati vnaprej določen simbol, ki ga Sola vsak teden objavi na svojih družbenih omrežjih, ga fotografirati in deliti s ključnikom #SolaMetinCaj. Vsak teden Sola enega od sodelujočih v nagradni igri nagradi z zabavno nagrado, ki bo popestrila preživljanje prihajajočih poletnih dni. Prvi teden bo dobitnik nagrade prejel brezplačno zabavo v trampolin parku Woop!, drugi teden Sola nagrajuje z obutvijo iz trgovine Athlete's Foot, glavna nagrada, zadnji teden kampanje, pa je električni skiro.