V 6. krogu zelene skupine 1.DOL oziroma v zadnjem krogu letošnjega prvenstva 1.DOL sta se v Šoštanju srečali domača ekipa in ekipa Panvita Pomgrad iz Murske Sobote. Obe ekipi sta si že zagotovili obstoj in mesto v 1.DOL tudi v sezoni 2019/2020 a hkrati sta pred zadnjo tekmo imeli ekipi enako število točk, tako da smo kljub temu, da ekipama tekma niti ni tako pomembna lahko nadejali borbo do zadnjih moči, saj se bo na tej tekmi zmagovalec veselil 1. mesta v zeleni skupini te sezone.

V prvem nizu sta ekipi držali tempo vse do zaključka niza. Obe ekipi sta z nekaj slabimi potezami napetost v končnici niza še povečali. Bolje so jo odnesli gostje in dobili pomemben prvi niz z rezultatom 27:25. V drugem nizu so odbojkarji Panvite Pomgrada še bolj pritisnili na plin in si priigrali nekaj točk prednosti, ki so jih uspeli zadržati do konca niza. Z zmago v drugem nizu so bili na dobri poti, da sezono zaključijo po njihovih željah – z zmago. Drugi niz so dobili z rezultatom 25:21.

V tretjem nizu je pri rezultatu 8:4 že vse kazalo, da bodo odbojkarji Panvite Pomgrada ekspresno dobili še tretji niz, a kaj kmalu bi se lahko vse spremenilo, saj so domači goste na 20. točki celo ujeli in na servis kapetana Gorazda Flisarja so odbojkarji Panvite Pomgrada niz obrnili v svojo korist. Zadnjo točko za zmago Panvite Pomgrad s 3:0 je prispeval Jakob Rojnik.

Odbojkarji Panvite Pomgrada so tako dobili zadnje tri točke in tako zasedli prvo mesto v letošnji zeleni skupini.

Šoštanj Topolšica: Dreu, Javornik 5, Robida 15, Port 1, Boženk 7, Planinc, Pavič (C) 5, Mejal 2, Šoštarič 1, Uršič, Koren, Menih 4 in Plankelj (libero). Trener: Rade Dačović.

Panvita Pomgrad: Pečnik, Vori, Pulko 14, Rojnik 14, Beravs, Flisar (C) 8, Volovlek, Bogožalec 15, Bedrač 3, Marovt 1, Novak in Ratkai (oba libero). Trener: Dejan Fujs.

Panvita Pomgrad II podprvak v 3. DOL
V klubu smo zelo ponosni na drugo ekipo Panvite Pomgrad katera je z drugo ekipo nastopala v 3. Državni odbojkarski ligi in postala podprvak, prvo mesto so zasedli odbojkarji OK Radenci. Varovanci Uroša Kovačeca in Miloša Bavca  so si v drugi sezoni nastopanja v 3. Državni odbojkarski ligi priigrali drugo mesto, kar v klubu štejemo za velik uspeh. Čestitke igralcem in strokovnemu vodstvu za izjemen uspeh. Ponosni smo na vas.


Nazaj