Ljubljana, 16. december 2020 – Televizija Sport Klub tudi v prihodnje leto vstopa s številnimi ekskluzivnimi pravicami za predvajanje najpomembnejših evropskih in svetovnih športnih tekmovanj. V 13 letih delovanja so na Sport Klubu pozornost vseskozi posvečali tudi domačemu športu in nič drugače ne bo v prihodnje, saj bodo lahko gledalci spremljali tudi mnoge slovenske nogometne, košarkarske, odbojkarske in rokometne tekme.

Po podpisu pogodbe z Bundesligo, s katero si je Sport Klub zagotovil pravice za predvajanje prve in druge nemške nogometne lige, bo nogometna ponudba na tej televiziji zagotovo navdušila tudi najzahtevnejše navijače. Gledalce tako v letu 2021 čakajo UEFA Liga prvakov, angleška Premier League in FA pokal, Bundesliga, UEFA Liga narodov ter približno dvajset drugih ligaških in pokalnih tekmovanj. Poleg tega Sport Klub v prihodnjem letu postaja tudi »dom slovenskega nogometa«, saj si bodo lahko ljubitelji domačih tekmovanj tam ogledali prvo in drugo slovensko ligo, poleg tega pa tudi Pokal Slovenije.

Res je, da je nogomet najbolj pomembna postranska reč na svetu, toda po pregledu statističnih podatkov je Formula 1 tisto tekmovanje, ki pred ekrane privabi največ gledalcev. Tudi v Sloveniji je tako imenovana kraljica motošportov še vedno izjemno priljubljena, zato je Sport Klub Formulo 1 v prihodnji sezoni vključil v svojo programsko shemo. Gledalci bodo lahko boj za najboljšega dirkača na svetu spremljali od marca 2021.

Ljubitelji košarke so že vajeni, da lahko na Sport Klubu spremljajo najpomembnejše evropsko tekmovanje Evroligo, ki jim bo na voljo tudi v naslednjem letu. Sport Klub je v svojo ponudbo za leto 2021 sedaj dodal še prenose moških in ženskih tekem Eurobasketa, za leto 2022 tekme ženskega košarkarskega svetovnega prvenstva, leto kasneje pa bodo na televiziji predvajali tudi moško svetovno prvenstvo. Poleg tega bodo lahko gledalci v prihodnjem letu na Sport Klubu spremljali tudi kvalifikacijske tekme za Olimpijske igre, ki bodo odigrane sredi leta 2021 in v katerih se bo 6 ekip potegovalo za prestižni nastop v Tokiu. Del ponudbe v prihodnjem letu ostajajo tudi tekme moške in ženske slovenske košarkarske lige.

Številne oboževalce pred male ekrane privabijo tudi prestižna teniška tekmovanja. Tako si bodo lahko turnirje ATP Masters 1000 in ATP 500 ogledali izključno na Sport Klubu. Prav tu jih bo poleti pričakal tudi najprestižnejši teniški turnir Wimbledon poleg tega pa še reprezentančna tekmovanja ATP in Davis Cup. Poleg naštetega bo Sport Klub predvajal tudi ameriško nogometno ligo NFL in sloviti Super Bowl ter najboljši hokejski ligi na svetu NHL ter KHL. Ljubitelji športa bodo lahko spremljali tudi rokometne in odbojkarske turnirje tako slovenskih kot tudi mednarodnih ekip, tako da bo ponudba športnih dogodkov tudi v prihodnjem letu pestra in raznolika.