Pobeg v Planico bo potekal v soboto, 25. maja 2019, in sicer v organizaciji Humanitarnega športnega društva Pobeg. V preteklih letih je bil namenjen zgolj kolesarjem, poznan pod imenom Pobeg s kolesom in pred tem Bodimo prijatelji. Letos smo v želji, da privabimo čim več ljubiteljev športa in rekreacije, dejavnosti razširili še na tek in rolanje ter dogodek preimenovali Pobeg v Planico, kjer sledi uradni zaključek prireditve z družabnim programom. Dogodek je izjemen tudi zaradi dobrodelnosti, saj bo celoten izkupiček letos namenjen Zvezi za šport invalidov Slovenije- Paraolimpijski komite. V preteklih letih smo s sredstvi že pomagali nekaterim mladim, bolnim in pomoči potrebnim. Še vedno velja prošnja oziroma povabilo in hkrati zahvala vsem, ki so ali še boste z donacijo in sponzorstvom storili nekaj dobrega. Vse podatke glede nakazil najdete tukaj.

Na kratko o nas: Naša zgodba se je začela, ko je leta 2005, takrat 16-letni Grega imel težave v šoli in se odločil pobegniti od doma. Sedel je na kolo in se odpravil iz Horjula proti Kranjski Gori. Z manjšimi težavami je prikolesaril v Planico in si ogledal tekmo smučarskih skokov. Na njegovo žalost, ali srečo, se je njegovo popotovanje kmalu končalo, saj so ga policisti po dveh dneh iskanja ujeli in ga odpeljali nazaj domov. Čez 10 let so se Grega in prijatelji spomnili tega dogodka in se odločil, da ga počastijo z organizacijo dogodka Bodimo prijatelji, katerega izkupiček so namenili socialno šibkim družinam. Leta 2016 so dogodek preimenovali v Pobeg s kolesom in denar namenili za društvo Vesele nogice. Pobeg s kolesom s sloganom “Za Primoža”, se je odvijal leta 2017. Prireditve se je udeležilo približno 150 kolesarjev. Naslednje leto se je pobega udeležilo še deset kolesarjev več, denar pa smo zbirali za 13-letnega Kristijana Rožmanca, ki se bori z boleznijo krhkih kosti. Do leta 2019 smo z organizacijo dogodka zbrali 8000€ in jih namenili v dobrodelne namene, za socialno in zdravstveno hendikepirane otroke. Z željo po še večjem združevanju in spodbujanju ljudi k športnemu udejstvovanju, smo se odločili, da se v letu 2019 širimo v Humanitarno športno društvo Pobeg, ki bo v eni prireditvi združilo kolesarje, tekače in roleriste. Ker je organizacija take prireditve kar velik zalogaj, se na vas obračamo s prošnjo za sponzorstvo.

Komu je dogodek namenjen?
Kolesarjem, roleristom in tekačem, ki se nam lahko tekom 127 kilometrov dolge trase (2334 m skupnega vzpona) pridružijo na vstopnih točkah, glede na njihovo fizično pripravljenost.

Kako lahko prispevate?
> Prijavite na dogodek zaposlene v vašem podjetju in s tem spodbujate zdrav način življenja.
> Medijska pokritost - Delite naš dogodek, objavite v medijih kaj o Pobegu
> Materialna oblika: vzorci krem, majice, promocijski material, pisala, bloki, beležke itd.
> Hrana in pijača: energijske tablice in geli, izotonični napitki, voda, sadje na dan dogodka itd.
> Transportna sredstva: za prevoz kolesarjev iz Planice v Horjul, prevoz koles, prevoz tehnične ekipe itd.
> Finančna sredstva: donacije in denar za pomoč pri organizaciji dogodka.
> Drugo: vrednostni boni, popusti, in ostalo po dogovoru, vaša ponudba/predlog.

Pridružite se nam in poročajte o najbolj nenavadnem športnem dogodku v Sloveniji!

Celoten potek trase: Horjul - Suhi Dol, Gorenja vas - Škofja Loka - Kranj - Jamnik - Zgornja Lipnica - Lesce - Zgornje Gorje - Zgornja Radovna - Mojstrana - Kranjska Gora – Planica.

Naslov društva: HŠD Pobeg, Stara cesta 23, 1354 Horjul
Telefon: +386 51 623 064 (Grega) ali +386 41 437 062
E-pošta: info@pobeg.si
Davčna številka: 98402943
TRR: SI56 6100 0002 2014 012