Moštvo Gorenja Velenja se iz gostovanja v hrvaški prestolnici vrača brez novih točk. V 16. kolu Lige SEHA Gazprom so črno-rumeni morali priznati premoč tamkajšnjemu PPD Zagrebu, ki je bil boljši s 26:25.

Izbranci Željka Babića so v prvem polčasu prikazali slabo igro v obrambi, a kljub temu ob odhodu na glavni odmor odšli zgolj z dvema zadetkoma zaostanka (13:15). Ugodnejše izhodišče je »osam« v zagrebških vrstah preprečil slovenski reprezentančni vratar Urh Kastelic, ki je ubranil sedem izmed 20 strelov.

V nadaljevanju so slovenski podprvaki zaigrali borbeneje v obrambi in tekmecem vseskozi tesno sledili. Ob koncu 49. minute so ti z 10. zadetkom Zlatka Horvata sicer povedli s tremi zadetki naskoka (21:18), a se Velenjčani niso predali. Dobrih devet minut pred koncem obračuna je vratar Klemen Ferlin čez celotno igrišče zadel prazna vrata za izenačenje na 22:22, kaj več pa mu nato s soigralci ni uspelo.

Že v naslednji obrambni akciji je bil namesto prekrška v napadu Rok Golčar poslan na klop z dvominutno kaznijo. Zagrebčani so igralca več izkoristili za vodstvo s 23:22, toda takoj po povratku izključenega levokrilnega rokometaša na igrišče pa je Gorenje Velenje doletela nova strogo dosojena dvominutna kazen. Pomagalo ni niti protestiranje trenerja Babića, ki je za to prejel rumeni karton.

V 56. minuti so gostitelji znova povedli s +3 (25:22), dve minuti pred zadnjim piskom sirene pa je za nov žarek upanja poskrbel Rok Ovniček, ki je znižal na 25:24. Za tem so Zagrebčani uspeli izsiliti še drugo zaporedno sedemmetrovko (prvo je Ferlin ubranil), z uspešnim strelom ušli na 26:24, to pa je bilo dovolj za končni uspeh.

Pri Gorenju Velenju je bil na koncu s šestimi zadetki najboljši Alem Toskić, ki je po močnem udarcu s komolcem in hematomom pod desnim očesom tekmo zaključil v 47. minuti. S petimi zadetki mu je sledil Ovniček.

Naslednji preizkus v regionalni druščini velenjsko zasedbo čaka v torek, ko se bodo v beloruskem Brestu pomerila z Meškovom. Še pred tem jo začetek državnega prvenstva. Uvodni preizkus v Ligi NLB za prvaka jo čaka v nedeljo ob 19. uri, nasprotnik pa bo znan po sredini zaostali tekmi med Dobovo in Koprom 2013. V primeru zmage Primorcev bodo konec tedna v Rdeči dvorani gostovali prav ti, v nasprotnem primeru pa v Šaleško dolino prihaja škofjeloški Urbanscape.

Željko Babić, trener Gorenja Velenja: "Čestitke ekipi PPD Zagreba za zasluženo zmago. Pohvaliti moram naše igralce, ki so v drugem polčasu pokazali svoj značaj, veliko željo po zmagi ter izboljšali igro v obrambi. V napadu smo zgrešili nekaj strelov, nekaj jih je ubranil tudi vratar. Zaradi tega nismo uspeli iztržiti več. Proti ekipi, ki je igrala tudi v VELUX EHF Ligi prvakov smo odigrali dobro tekmo. Zadovoljen sem s tem, kar so naši igralci prikazali pred začetkom tekmovanja v Ligi NLB za prvaka."

Ibrahim Haseljić, rokometaš Gorenja Velenja: "Čestitke celotni ekipi PPD Zagreba za zmago, prav tako pa čestitke našemu moštvu za prikazan značaj in srčnost v drugem polčasu. Tekmo smo začeli nekoliko zadržano, v drugem polčasu nato zaigrali bolje, a v ključnih trenutkih napravili nekaj napak, ki so nas stale ugodnejšega rezultata."

LIGA SEHA GAZPROM, 16. KOLO: Torek, 6. marca:
PPD ZAGREB : GORENJE VELENJE 26:25 (15:13)

PPD Zagreb: Jović, Kastelic, Lučin, Božić Pavletić 1, Kontrec 1, Vori, Marković 2, Horvat 12 (4), Šušnja 1, J. Valčič, Medić, T. Valčić, Ravnić 1, Biščanić 4, Pavlović 3, Mekić, Vekić 1.

Gorenje Velenje: Ferlin 1, Zaponšek, Cehte 1, Medved 4 (2), Haseljić, D. Tajnik, Ovniček 5, Grebenc 3, Stojnić, Grmšek, Toskić 6, Potočnik 1, Golčar 3 (2), Verdinek, Kleč 1, Pejović.

STATISTIKA / VEČ INFORMACIJ