Pred rokometaši Gorenja Velenje je v sredo nov obračun v domačem prvenstvu. V 10. krogu Lige NLB se bodo pomerili z ekipo iz Izole.

Po tem, ko so Velenjčani v 9. krogu domače lige v domači Rdeči dvorani premagali ekipo Trima Trebnja za zadetek (31:30) in dosegli še četrto zaporedno zmago, se sedaj ose odpravljajo na gostovanje v Izolo. Varovanci Zorana Jovičića se bodo pred sobotno tekmo z Metalurgom, ki pomeni zadnjo stopničko za nastop v skupinskem delu Pokala EHF, pomerili z Izolani, ki so v letošnji sezoni zabeležili eno zmago proti ekipi iz Slovenj Gradca, enkrat pa so si točke razdelili, in sicer s Trebanjci. Najboljši strelec gostujoče ekipe je s 36 zadetki Spasoje Gačević.

Timotej Grmšek, rokometaš Gorenja Velenja: "V naslednjih nekaj dneh nas čaka zahteven ritem tekem. Že v sredo odhajamo na gostovanje v Izolo. V tekmo, ki zagotovo ne bo lahka, bomo šli na polno. Domača ekipa bo od sebe sigurno dala svoj maksimum, da zmaga ostane v domači dvorani in si zagotovi dve točki, zato je pomembno, da tudi mi storimo enako in jim tega ne dopustimo. Upam, da se bomo iz Izole domov vrnili z novima dvema točkama."

Foto: RK GORENJE VELENJE