Izjemni športnici sta na Štajerskem pred kratkim motivirali mlade športnike. V sklopu vseslovenske dm iniciative Rastemo s športom sta se rokometašici Tjaša Stanko in Miša Marinček Ribežl pridružili brezplačnim športnim uricam v ŠD Ožbalt ob Dravi in ŠD Kapla, v Teniškem klubu Vojnik in v Športnem društvu Partizan Prebold.

Pogovor, nasveti in zabavne športne igre
Odlična reprezentantka Slovenije in igralka RK Krim Mercator Tjaša Stanko je popestrila dogajanje v ŠD Ožbalt ob Dravi in ŠD Kapla. Ker otroci vedno radi spoznajo nekoga, ki je vsakodnevno v stiku s športom, so bili udeleženci športne urice navdušeni in polni pričakovanj. Iz prve roke so tako slišali, na kakšen način športnica trenira, kaj ima rada, kako se prehranjuje. Otroci so simpatično športnico spraševali vse mogoče. Od tega v katerem klubu bi najraje igrala, koliko let že trenira rokomet, do tega, kako se prehranjuje, kolikokrat na teden ima treninge in koliko medalj ter pokalov ima doma. Obisk je pozdravil tudi župan, predsednik ŠD Ožbalt, Peter Verčko, pa je poudaril, da zelo podpirajo dm iniciativo ter tudi druge iniciative, ki omogočajo projekte za vsako slovensko vas. »Mi smo na SV Slovenije na obmejnem območju, ker državni ukrepi pridejo do izraza čisto na koncu, če sploh pridejo do nas.« Da je dogajanje dobrodošlo, je povedala tudi ena od mamic: »Hčerko sem prijavila, ker je imela sama veliko željo, da se začne ukvarjati z malo bolj organiziranim športom, saj pri nas na Kapli, razen tega, da fantje igrajo nogomet, skoraj ni. Ko se je ta iniciativa pojavila, so bili otroci takoj za in smo jih seveda takoj podprli in jih prijavili.« Za piko na i je po končani urici Tjaša podpisovala majice, skupaj pa so se tudi fotografirali.

Namesto žoge lopar
Kapetanka Rokometnega kluba Krim Mercator Miša Marinček Ribežl pa je na dm športnih uricah žogo zamenjala za lopar. Otroci iz Teniškega kluba Vojnik so ji namreč pokazali, kaj so počeli pri športnih uricah, jo naučili držanja loparja in osnovnih teniških udarcev. V klubu so povedali, da jim bo ta dan vsekakor ostal v spominu, ker se obisk športnega ambasadorja ne zgodi vsako leto, sploh pa ne v Teniškem klubu Vojnik. Svojo teniško pot pa je rokometašica nadaljevala v Športnem društvu Partizan Prebold. Udeležencem dm športne urice se je najprej predstavila ter povedala nekaj o svojih začetkih, športnih uspehih in podelila nasvete mladim športnikom. Nato pa so se otroci ogreli ter začeli z vadbo. Sledile so razne oblike teniške igre in vaje, pri katerih se jim je pridružila tudi Miša. Mladi se radi športno udejstvujejo, kar je potrdil tudi 10-letni Jaka iz OŠ Braslovče: »Na dm urice sem začel hoditi zato, ker sem že pred tem igral tenis, na teh uricah mi je pa najbolj všeč, ko lahko igramo tenis, ob tem pa se tudi spoznavamo z drugimi športi.«

Vseslovensko športno udejstvovanje
Iniciativa je zaživela zato, ker se v dm zavedajo pomena gibanja za otroke. In da bi mlade junake spodbudili k športnemu udejstvovanju in medsebojnemu druženju, so se ob svojem 25. rojstnem dnevu povezali s številnimi športnimi organizacijami ter jim za izvajanje brezplačnih športnih uric namenili finančno podporo v skupni vrednosti 25.000 €. Projektu so se pridružile tudi mnoge druge slovenske športne zvezde.