Veliko bolj je bilo zanimivo v moški kategoriji. Skozi celotno tekmovanje so potekali neverjetni boji tekmovalcev. Seveda je bilo tudi veliko nesreč. Še največjo neumnost je naredil veliki zvezdnik Cedric Gracia. Že na začetku proge je prevozil zastavico, kar pomeni avtomatsko diskvalifikacijo. Vseeno je sledil skupini, povzročil prvi padec, nato pa v zadnjem ovinku še kapultiral samega sebe v Willa Londgena.

Do finala so se prebili Brian Lopes, Mike King, Steve Peat in Kirt Voreis. Lopes in Peat sta veljala za favorita, a je oba presenetil Mike King (Halo Lee Dungary). Ali bolje rečeno, Kinga je presenetil Lopes, ki je padel na zadnjem delu proge in Kingu odprl pot do zmage. Lopes je prevzel vodstvo v pokalu, do sedanji vodilni Gracia pa je padel na 2. mesto.

Odlično sta se odrezala tudi dva Slovenca. V finale sta prišla Miran Vauh in Luka Novak. Vauh je končal v prvem krogu a 33. mestu, Lukatu pa je uspel veliki met – napredovanje v osmino finala! Na koncu je končal na odličnem 24. mestu, kar je daleč najboljša Slovenska uvrstitev.

Po tekmi je King izjavil, da je hotel v Mariboru zmagati že lani. Toda v petek se je udeležil Pecikel fajta na Lentu (in ga tudi zmagal) in je bil v soboto zato preveč utrujen za pravo dirkanje. Letos so se stvari obrnile, saj je na Lentu zmagal Lopes, na 4x-u pa se je moral zadovoljiti z drugim mestom. Na tretje mesto pa se je uvrstil Steve Peat.

Jutri je pred nami še tekma v spustu. Pri ženskah ima Chaussonova povsem odprta vrata za zmago. Missy Giove ima namreč poškodovano nogo in njen rezultat je pod vprašajem. Pri moških pa so odprte še vse možnosti. Urnik tekmovanja je na spletni strani www.pohorje.org, kjer so redno objavljene tudi novice.

Grega Stopar