Prvo, dopoldansko, vožnjo so tekmovalci opravili na suhi progi, proti koncu kvalifikacij pa je začelo deževati. Proga je bila zato spolzka, ni pa bila preveč blatna. Ženske in prvi moški so pravzaprav lepo pripravili teren za najhitrejše moške kolesarje, ko so odstranili najhujše blato. Gledalcev je bilo na kljub slabemu vremenu veliko, še posebej pa so se potrudili pri Slovenskih tekmovalcih. Vzklikanje je najbolj pomagalo Janezu Jamniku, ki je prišel v finale kot 72-i, končal pa je na odličnem 55-em mestu. To je očitno izboljšanje od lani, ko je sicer tudi prišel v finale, a bil na koncu nekoliko slabši. Ob prihodu v cilje je Janez celo pervzel vodstvo in imel čas sesti na 'Vroči stolček', kjer sedi trenutni vodilni kolesar. Švicarski Slovenec Janez Grašič se je prav tako uvrstil v finale, a pripetilo se je nekaj prav neverjetnega. Zamudil je štart! Komisarji ga seveda nato niso pustili na progo in po odlični prvi vožnji je bil povsem razočaran. 'Boli me v srcu,' je izjavil in še dodal: 'Pripravljen sem bil reskirati, prišel bo med prvih štirideset!'

V boju za sam vrh je bilo izredno napeto. Kolesarji so bili vedno hitrejši in vse do zadnjega ni bilo prav nič odločeno. Pravzaprav je vrstni red prvih petih ostal takšen, kot je bil v polfinalu, le da sta se zamenjala prva dva – Peat in Kovarik. Na tretje mesto se je uvrstil Fabien Barel, za njim pa Nicolas Vouilloz.

Pri ženkskah boj za najvišjo stopničko ni bil tako zanimiv. Prva po kvalifikacijah in prva v finalu – Anne Caroline Chausson je zmagala z ogromnim naskokom – več kot 9 sekund. Po prvi dirki, ko je povsem odpovedala se je izredno skoncentrirala in pripravila na to tekmo in zmagala v obeh disciplinah – včeraj v 4x-u in danes v spustu. Je bil pa veliko bolj zanimiv bolj za drugo mesto. Sabrina Jonnier je za malenkost prehitela presenečenje dirke – Avstrijsko Petro Bernhard (v kvalifikacijah 13-a). Z odlično drugo vožnjo pa se je prebila na stopničke. Za njo se je uvrstila njena rojakinja Anita Molcik, ki pa je napredovala iz 21. mesta po kvalifikacijah. Odličen dan za naše severne sosede torej.

Skupno pri moških še naprej vodi Chris Kovarik, ki ima sedaj kar 155 točk prednosti pred drugim Nicolasom Vouillozom. Pri ženskah je točkovanje mnogo bolj zanimivo: prva je Sabrina Jonnier (330 t), druga je zmagovalka prve dirke Tracy Moseley (320 t), na tretje mesto pa se je z današnjo zmago prebila Anne-Caroline Chausson (310 t).

Po tekmi je bilo še tekmovanje v skokih – dirt jump, kjer so nastopili sicer le štirje tekmovalci, ostali so večinoma morali že odpotovati. Zmagal je Sean McCarroll iz Avstralije (Global racing)

Svetovni pokal se sedaj seli v Severno Ameriko, ker bodo tri tekme. Konec avgusta pa se vsi gorski kolesarji dobimu v Kaprunu (Avstrija), kjer bo potekalo Svetovno prvenstvo. Takoj za tem pa bo še zadnja tekma Svetovnega pokala v Les Getsu v Franciji (8.-9. september).

REZULTATI

Spust moški – prva vožnja:

 1. Steve Peat, VB, Orange
 2. Christopher Kovarik, Avst, Intense
 3. Fabien Barel, Fra, Maxxis MSC
 4. Nicolas Vouilloz, Fra, Vouilloz racing
 5. Mickael Pascal, Fra, Be One
Spust ženske – prva vožnja:
 1. Anne-Caroline Chausson, Fra, Volvo Cannondale
 2. Tracy Moseley, VB, Kona
 3. Fionn Griffiths, VB
 4. Marielle Saner, Švi, Global racing
 5. Missy Giove, ZDA, Global racing
Spust moški – končni rezultati:
 1. Christopher Kovarik, Avst, Intense
 2. Steve Peat, VB, Orange
 3. Fabien Barel, Fra, Maxxis MSC
 4. Nicolas Vouilloz, Fra, Vouilloz racing
 5. Mickael Pascal, Fra, Be One
Spust ženske – končni rezultati:
 1. Anne-Caroline Chausson, Fra, Volvo Cannondale
 2. Sabrina Jonner, Fra, Intense
 3. Petra Bernhard, Avstrija
 4. Anita Molcik, Avstrija
 5. Celine Gros, Fra, Morzine-Avoriaz

Greaga Stopar


Nazaj