Gledalcev je bilo veliko, kljub temu, da je bil cel dan dež, nekaj kapljic pa je padlo tudi med tekmo samo. Za vzdušje je skrbel dj, komentiral pa je Slovenski komentator in Nemec Mike, ki je sicer odgovoren tudi za komentiranje Svetovnega pokala. Prijavilo se je nekaj čez 30 tekmovalcev, med njimi pa je bil tudi zvezdnik Brian Lopes. Brian je tudi v Svetovnem merilu eden najboljših voznikov dvoboja oz 4x-a, glavni favorit pa je prav na vsaki tekmi, kjer se pokaže. Tudi na Lentu je brez težav potrdil svoj sloves in brez večjih težav zmagal in prejel 50.000 tolarjev nagrade. Guido Tschugg, ki je bil njegov nasprotnik v finalu, se je sicer skušal bojevati, a ni mu bil kos.

Malce bolj razburljiv je bil mali finale, kjer sta se udarila Jahannes Hnang in Sascha Meyenbory. Najprej je zmagal slednji, v drugem dvoboju pa Johanes. Finala se vozijo na dve zmagi, ki ju je s tretjo vožnjo dobil Sascha.

Zanimiv je bil tudi dvoboj med bratoma Tschugg. Arne in Guido sta se pomerila v drugem krogu, bolj uspešen pa je bil Guido, ki ima tudi v Svetovnem pokalu boljše dosežke. Brez skrbi - do zamer pa ni prišlo.

Naši so poskušali, a svojim nasprotnikom niso bili kos. V finale so se uvrstili Aleš Flisar, Mavricij Kveder, Uroš Klauž in Roman Lagler, a v naslednji krog ni uspelo priti nobenemu izmed njih. Vsaj Aleš si bo zapomnil to tekmo do konca življenja, njegov nasprotnik je bil prav kasnejši zmagovalec Lopes. Kaj takega se ti res ne zgodi vsak dan …

Danes je pred nami še en naporen dan. Najprej treningi spusta, popoldne pa bomo dobili tudi že prve čase najboljših 80 moških in 30 žensk. Nato pa trening 4x-a, za tem pa kvalifikacije in seveda finale. Obeta se nam zares spektakularen obračun vseh asov, ki jih Svet premore. Da pa bo množica še bolj razgreta bo takoj za tem še izbor za Miss Pecikel.

Tega res ne smete zamuditi!

Grega Stopar