Ljubljana, 6. oktober 2020 - Na Tenis Sloveniji z začetkom zimske sezone začenjamo z novim projektom poimenovanim Teniško aktivni! Gre za nadgradnjo akcije Ostani doma in bodi teniško aktiven, ki je uspešno zapolnila mesece v obdobju karantene. V projektu Ostani doma in bodo teniški aktiven smo predstavili 35 teniških vaj in objavili 11 zanimivih pogovorov, med katerimi je bil tudi intervju s predsednikom Mednarodne teniške zveze Davidom Haggertyjem.

Tudi projekt Teniško aktivni! bo razdeljen v dva dela. Prvi sklop bo zajemal teniške vaje, ki jih bodo s pomočjo rekreativnih igralcev predstavili slovenski trenerji. V drugem delu pa bomo imeli zanimive pogovore s slovenskimi igralci in igralkami, trenerji in ostalimi ljubitelji in deležniki naše prelepe igre. Pogovore bo vodil Anže Bašelj, ki bo s pravimi vprašanji poskrbel, da bodo le ti aktualni in zanimivi, tako da boste na tekočem z dogajanjem v svetovnem tenisu. V prvem pogovoru, danes ob 12. uri, na Facebook profilu Tenis Slovenije, bo sodeloval Blaž Kavčič, ki je včeraj na turnirju serije Challenger v Italiji predal finalni dvoboj.

Skrivnosti teniške igre bomo spoznavali s pomočjo naših najboljših trenerjev, v prvih druženjih se bomo osredotočili predvsem na rekreativne igralce in igralke in njihove težave oziroma pomanjkljivosti. Ob tem bodo naši vaditelji predstavili tudi klub v katerem delujejo in njihove dejavnosti. Z novim projektom želimo povečati popularnost tenisa, ljubiteljem in ljubiteljicam tenisa pa želimo pomagati pri pridobivanju novega znanja s pomočjo najboljših in najbolj kredibilnih ljudi, ki delujejo v slovenskem tenisu.

Pogovori in teniške vaje bodo objavljeni vsak teden na naših družbenih omrežjih Tenis Slovenije.