Središče pomurske regije je dobilo vzgib za razvoj tenisa kot igre in novih teniških asov. Povsem nova teniška dvorana v Fazaneriji, kjer domuje TK Murska Sobota, ima odslej na voljo, poleg petih zunanjih igrišč, še tri peščena pokrita igrišča s katerimi bo zimski del sezone zadovoljil vse teniške igralce v Murski Soboti in celotni regiji.

Prizadevni člani TK Murska Sobota so pripravili celodneven dogodek, ki je vključil soboški teniški podmladek in lepo število teniških rekreativcev, ki so prišli z vseh koncev Prekmurja. Krst, ki so ga ob otvoritveni slovesnosti s spodbudnimi besedami pozdravili Aleksander Jevšek, župan MOMS, Marko Umberger, predsednik TS in Iztok Škraban, predsednik TK MS, so z ekshibicijsko tekmo začinili prav župan Murske Sobote, pa Marino Kegl, eden najboljših gluhih teniških igralcev na svetu, Gregor Krušič, direktor TS in Andreja Klepač, ki je skupaj s Španko Mario Jose Martinez Sanchez, trenutno četrta na svetu v konkurenci parov.

Teniška dvorana bo nedvomno omogočila pospešen razvoj športa, ki je v preteklosti veljal za relativno podhranjen v Prekmurju. S pomočjo zavzetih članov TK Murska Sobota, občine Murska Sobota, podjetja Duol iz Brezovice pri Ljubljane, s prednostno željo teniške zveze pri subvenciji Fundacije za šport, pa je Murska Sobota pridobila tako zelo želeno infrastrukturo, kjer bodo v zimskem času lahko nemoteno trenirali vsi, še posebej velja izpostaviti prvega 12-letnika v Sloveniji Žigo Šveca, ki je pod vodstvom Žiga Starčiča v letu dni naredil silovit napredek. Strokovno delo v klubu vodi ITP teniška akademija, ki jo vodi trener Andreje Klepač, Primož Starčič, več kot 50 otrok, članov TK Murska Sobota, pa bo imela možnost piljenja forme, kot je žal prej niso i meli.

Številni otroci so prišli na svoj račun, saj sta Andreja Klepač in Marino Kegl razdelila nekaj zvezdniških nagrad. Med zadovoljne otroke so romale žogice s podpisi Rafaela Nadala, Nicka Kyrgiosa, Dominica Thiema in Aljaža Bedeneta ter lopar in teniška torba znamke Head, ki ju je darovala Andreja Klepač. Ob koncu dneva so se v troboju, vsak z vsakim, pomerile še rekreativne ekipe TK Murska Sobota, TK Radgona in TK Goričko.

ANDREJA KLEPAČ NA POTI V SINGAPUR
Slovenska bera je med ženskimi dvojicami tako visoko kot še nikoli. Trenutno je na lestvici WTA (letna lestvica Porsche race) Katarina Srebotnik 22., Dalila Jakupovič 14., Andreja Klepač pa odlična četrta. 40 dni pred letošnjim WTA mastersom, ki bo od 21. do 28. oktobra v Singapurju, je Andreja Klepač močno  zasidrana med udeleženkami najboljših teniških igralk na svetu, kjer je bila z Mario premierno že lani. Po koncu zadnjega letošnjega turnirja za grand slam v New Yorku je ocenila dosedanji del sezone: »S sezono sva zadovoljni. Zmagali sva na Mallorci ter nanizali nekaj finalnih in polfinalnih uvrstitev na velikih turnirjih. Sva četrti na letni lestvici WTA, tako, da nama ostane le še Singapur. Upam, da se bo izšlo.« Na turnirju OP ZDA v New Yorku sta Andreja in Maria kot 5. nosilki turnirja v 1. krogu izpadli proti Rusinji Pavlyuchenko in Latvijki Sevastovi, boljše igre pa je preprečila poškodba komolca: »Bolečina v komolcu me spremlja dlje časa. Zadnje tri mesece pa je stopnja bolečine vedno večja. Na OP ZDA je bila bolečina enostavno prehuda, tako, da je bila moja igra daleč od vrhunske. Seveda ne gre prezreti odličnih nasprotnic, a je trenutno rehabilitacija komolca primarna stvar. Po posvetovanju smo se odločili, da poškodbo zdravimo z injekcijami plazme. To pomaga, a je potrebno tudi počivati. Očitno telo kliče po počitku«, je dodala 32-letna Primorka. S Španko Mario Jose Martinez Sanchez tvorita teniški par že dve leti, očitno pa se jima bo tudi letos uspelo uvrstiti na zaključni masters v Sinagupurju. Andreja neposredno doda: »Z Mario se dobro ujameva na igrišču kot tudi zunaj njega. Kemija je zelo pomembna. Dve leti igrava skupaj in moram priznati, da sva se tudi teniško super ujeli. Dvojice so ekipni šport, a na koncu vendarle prevlada kakovost vsakega posameznika. Vsak naredi svoje in pri tem se dobro dopolnjujeva.«

V ženskem tenisu že nekaj časa ni prevladujočih igralk, podobno kot pri moških, kjer trije, štirje igralci zmagujejo na največjih turnirjih že vrsto let. Ženski tenis je priča številnim vzponom in padcem posameznic, hkrati pa morda z izjemo Serene Williams, ni igralke, ki bi zaradi rezultatov, marketinških interesov ali karakternih posebnosti zaznamovala trenutno obdobje. »Res je. Z izjemo Serene ni tekmovalke, ki bi serijsko zmagovala. Po eni strani je bolj zanimivo, ker nikoli ne veš, katera bo zmagala, po drugi pa morda res ni tako zanimivo za sponzorske in marketinške akcije«, potrjuje stanje v ženskem tenisu Andreja Klepač. Se pa nesporno dviga kakovost in z njo vloga ženskega tenisa v svetu. Ob že omenjenih igralkah, ki tvorijo vrh ženskega tenisa v konkurenci parov, se vztrajno na lestvici WTA vzpenjajo tudi ostale slovenske igralke. Tamara Zidanšek je 75., Polona Hercog 77., Dalila Jakupović 90., med dvestoterico pa se je prvič zavihtela 17-letna Kaja Juvan (191.). Vse več je govoric o morebitni možnosti WTA turnirja na slovenskih tleh, saj je v tem trenutku ženska kakovost v Sloveniji višja od moške. Andreja podpira oba turnirja: »Vsak profesionalen turnir, moški ali ženski, je več kot dobrodošel v Sloveniji. Vsak turnir pomaga razvoju igralcem. Zdaj je res, da je več punc med stoterico kot fantov, in je že prav, da Teniška zveza sledi razvoju dekletom.« Z dobrimi rezultati deklet se hitro dotaknemo tekmovanja Pokal federacij, kjer  slovenska reprezentanca lahko goji precej večje ambicije, kot pred letom dni. Ekipa sme in zmore razmišljati o visokih ciljih, Andreja pa še dodaja: »Slovenija ima zdaj zelo močno ekipo. Upam, da se bomo uspeli dogovoriti, da bomo punce stopile skupaj in, da bomo enotno zastopale Sloveniji v Pokalu federacij.«

Vrstni red ženskih dvojic na lestvici WTA