Pretekli konec tedna so se končala ligaška tekmovanja za leto 2022. V Telemach 1. moški ligi so prvaki postali igralci TK Triglav Kranj, v ženski konkurenci pa so bile prav tako najboljše igralke TK Triglav Kranj. TK Triglav Kranj je v moškem delu tekmovanja ubranil naslov prvaka potem, ko je bil v finalnem obračunu na Kodeljevem prepričljivo boljši od TD Slovan.

TD Slovan se je v finalu na domačem terenu predstavil z ekipo Jošt Plestenjak, Bor Schweiger Mužar, Tilen Žitnik, Boris Barjaktarević in Dorian Tomaž Janežič, medtem ko sta za Kranjčane igrala tudi Blaž Kavčič in Grega Žemlja. Poleg njiju so bili v ekipi še Matic Dimic, Miha Vetrih in Mike Urbanija. Kavčič, Žemlja, Urbanija in Dimic so zabeležili prepričljive zmage, poraz Slovana pa je uspelo ublažiti Tilnu Žitniku, nekdanjemu članu reprezentance v Davisovem pokalu, ki je predčasno dobil obračun proti Vetrihu.

“Vedno je lepo zmagati, všeč mi je, da se je ekipa zbrala po enem letu skupaj. Upravičili smo vlogo favorita. Vesel sem, da smo s fanti pripeljali pokal znova v Kranj,” je po dvoboju dejal Kavčič, dopolnil pa ga je Grega Žemlja: “Najprej bi se zahvalil fantom, ki so zastopali kranjski klub. Malo mi je žal finala in celotne zasedbe, saj bi bil lahko to nekakšen povečan praznik, na ta sicer prazničen dan. Kot kapetan pa sem lahko zadovoljen s končnim izkupičkom. Upam pa, da bo v naslednjih letih tekmovanje še bolj razširjeno, da bo tekmovanje še bolj kvalitetno in da bodo tekme še bolj izenačene.”

Na Kodeljevem smo bili na praznično soboto tako priča dvojnemu slavju teniškega kluba Triglav Kranj. Uspeh članov so namreč dopolnile članice, ki so bile v finalu boljše od igralk TK Radomlje. V finalu Telemach 1. ženske članske lige je bilo pričakovati izjemno izenačen obračun, za katerega so igralke TK Triglav Kranj in TK Radomlje tudi poskrbele. Na tekmah posameznic sta dve točki Triglavu priborili Tjaša Klevišar in Tina Cvetkovič, medtem ko je točko za TK Radomlje prispevala Kristina Novak.

Ostala je še tekma dvojic, pred katero je bilo jasno, da Tjaša Klevišar in Tina Cvetkovič proti Kristini Novak in Lari Smejkal za osvojitev naslova prvakinj morata osvojiti osem iger. Točno toliko sta jih tudi osvojili, s čimer so Triglavanke ekipo Radomelj v seštevku osvojenih iger ugnale s 36:35. “Občutki so super. Zelo rada igram za TK Triglav Kranj. V ligaškem tekmovanju so tekme vedno napete, na koncu pa po navadi odločajo dvojice. Danes se je vse obrnilo na našo stran,” je dejala zmagovalka Tina Cvetkovič. Svojo oceno je nato podala tudi Kristina Novak: “Čeprav smo izgubile samo za eno igro, sem zadovoljna s svojo igro. Tudi v igri dvojic je bila to ena boljših tekem v zadnjih mesecih. Škoda za eno igro. Rada bi čestitala zmagovalkam. S Tino Cvetkovič greva zdaj skupaj v Trbiž in komaj čakava na naslednje dvoboje.”