Z zmagama TK Triglav Kranj se je prejšnji konec tedna končala Telemach 1. članska liga. Triglav, za katerega sta igrala tudi Blaž Kavčič in Grega Žemlja, je s 5:0 premagal TK Terme Ptuj. Bolj tesno je bilo pri ženskah, kjer so Kranjčanke premagale ŠD LTA.

Triglavane je v prednost z 1:0 v zmagah popeljal Blaž Kavčič, ki je bil s 6:2 in 6:2 boljši od Jana Kupčiča, po zmagi Matjaža Jurmana s 6:3 in 6:3 nad Blažem Vidovičem pa so Kranjčani povedli že z 2:0. Tretjo točko je Gorenjcem zagotovil Mike Urbanija, ki je bil s 6:3 in 7:6 (3) boljši od Jeffa Filipa Planinška, zmago Kranjčanov pa sta nato le še potrdila Tom Kočevar Dešman in Grega Žemlja.

Pri dekletih je bilo bolj tesno, na koncu pa je v prid Triglava odločilo večje število osvojenih iger. Izjemno igro je prikazala izkušena 46-letna Barbara Mulej, ki je s 6:2 in 6:2 nadigrala Niko Radišič. Drugo zmago je Kranjčankam priigrala Tina Cvetkovič, ki je bila v 2. dvoboju s 6:1 in 6:1 boljša od Ule Jamar. Ljubljanski ekipi je nekaj upanja vlila Kaja Juvan, ki je s 6:1 in 6:1 ugnala Tjašo Klevišar, a kljub prepričljivi zmagi Juvanove so bile Ljubljančanke pred četrtim obračunom pred misijo nemogoče. V obračunu dvojic bi morali Kaja Juvan in Nika Radišič nadigrati navezo Klevišar/Cvetkovič, a jima to ni uspelo. Predstavnici TK Triglav Kranj sta naslov prvakinj potrdili s 5. osvojeno igro, ki sta jo osvojili takoj na začetku 2. niza.

DRŽAVNO PRVENSTVO DO 12 IN 16 LET
Prejšnji teden sta se zaključili tudi državni prvenstvi do 12 in 16 let. Mlajši so nastopali v Kopru, kjer sta državna prvaka med posamezniki postala Beti Butina Jazbec (ŽTK Maribor) in Žiga Šeško (Tenis klub As Litija). “Rad bi se zahvalil svojim staršem, ki so me podpirali, prav tako tudi navijačem, ki so prišli iz domačega kraja in so navijali zame,” je po osvojenem naslovu dejal Šeško in med drugim pohvalil tudi organizatorje turnirja za odlično organizacijo. Šeško je bil v finalu s 6:2 in 6:0 boljši od Svita Suljiča (TA Breskvar).

Svoj uspeh iz zimskega državnega prvenstva, ko je izgubila v finalu, je nadgradila Beti Butina Jazbec, ki je v velikem finalu s 6:3 in 7:6(5) ugnala Elo Plošnik (TK Triglav Kranj). Kot se za pravo športnico spodobi, je Butina Jazbečeva našla tudi lepe besede za svojo tekmico. “Ele ni tu, a kljub temu bi ji rada čestitala za dobro igro,” je dejala Beti, ki se je prav tako zahvalila tudi navijačem in pohvalila organizacijo. V konkurenci dečkov sta se naslova veselila Luka Petrović (TD Slovan) in Svit Suljić (TA Breskvar), pri deklicah pa sta zmagali Ela Plošnik (TK Triglav Kranj) in Zala Bizjak (CTA).

Državno prvenstvo do 16 let je potekalo v Mariboru, naslova pa sta se razveselila Petja Drame (ŽTK Maribor) in Bor Artnak (TK AS Litija). Slednji je bil pred tednom dni najboljši že na DP do 18 let. Artnak ni izgubil niti niza, v finalu pa je premagal Matica Križnika (TK Center Court) s 7:5 in 6:3. Petja Drame je prvi niz v finalu proti Pii Mariji Rebec (TC Ljubljana) sicer izgubila s 6:2, nato pa je drugega in tretjega dobila s kar 6:0. Drametova je skupaj z Ano Taro Praček (TK Luka Koper) postala zmagovalka tudi v igri dvojic, pri 16-letnikih pa sta državna prvaka postala Aljaž Kirbiš (TK Maribor Branik) in Maj Premzl (ŽTK Maribor).


Nazaj