Po torkovem večeru, ko je Uzbekistanec Andrey Korilov, sicer nadzornik turnirja Zavarovalnica Sava Slovenia Open, odpovedal lepo število tekem, se je sredin program, močno slovensko obarvan, nadaljeval. Prvi je na igrišče stopil argentinski Slovenec 26-letni Tomas Lipovšek Puches, ki mu je nasproti stal Andrey Golubev iz Kazahstana. Sprva je bil v glavnem žrebu Italijan Lorenzo Giustino, ki pa je zaradi težav s komolcem odpovedal nastop v Portorožu.

Namesto 2. nosilca je na turnirju zaigral nekdaj 33. igralec na svetu Golubev, ki pa je danes daleč od forme iz leta 2010. V precej težkih pogojih, ko je burja kar dobro mešala štrene tenisačema, se je Tomas Lipovšek bolje znašel. Umirjeno in nadzorovano je zbiral točke in igre ter na koncu slavil zmago s 6:4, 6:4. Skupna bera točka je bila še nekoliko bolj na strani novopečenega slovenskega reprezentanta (72:57). Tomas se bo v osmini finala pomeril z boljšim z dvoboja Luca Vanni (ITA) – Artem Dubrivny (RUS).

V popoldansko večernem programu bo od preostalih dveh Slovencev prvi na osrednje igrišče stopil 1. nosilec Aljaž Bedene, ki bo tekmo prvega kroga, ne pred 18. uro, igral proti Ukrajincu Illyu Marchenku s katerim v karieri še ni igral. Po tem dvoboju bo sledil še obračun Blaža Role (3.) in 34-letnega Rusa Teymuraza Gabashvilija. Gabashivli je pretekli teden na podobnem turnirju kot je v Portorožu, sicer na peščeni podlagi, igral v italijanskem Manerbiu in tam prišel do polfinala.

Zavarovalnica Sava Slovenia Open, 2. krog:
C. Gomez Herrera (ŠPA) – E. Karlovsky (RUS/10.) 6:1, 6:2
A. Celikbilek (TUR) – A. Vatutin (RUS) 7:6, 6:3
V. Durasović (NOR) – L. Miedler (AVT/12.) 7:5, 6:3
C. Lestienne (FRA/6.) – J. Ocleppo (MON) 6:1, 6:2
T. Lipovšek Puches (SLO/Q) – A. Golubev (KAZ) 6:4, 6:4