Po petkovem dnevu je bil rezultat dvoboja v 2. Evro-afriški skupini Davisovega pokala v Egiptu izenačen na 1:1 v zmagah. Sobotni dan sta zgodaj začinila dvojica Aljaž Bedene in Blaž Rola, ki sta dvakrat odvzela servis paru Safwat/Sabry, kar je zadostovalo za skupno zmago s 7:5 in 6:3. To je bil lep uvod v soboto, ki je Slovenijo od skupne zmage ločila le še ena zmaga.

In tudi ta je prišla že v naslednjem dvoboju. Nasproti sta si stala najboljša igralca obeh reprezentanc, egiptovski Mohamed Safwat (239. ATP) in slovenski Aljaž Bedene (75.). Oba sta že pomerila v preteklosti (2012 in 2014) in v treh tekmah Bedene ni oddal niti niza. Tokrat je bilo na osrednjem igrišču El Gezira Sporting Cluba nekoliko bolj izenačeno. V obeh nizih sta bila igralca poravnana na 5:5 in oba niza sta se končala z zmago Aljaža s 7:5. V obe primerih je Bedene pokazal rutinsko predstavo in ob koncu niza zadržal zanesljivost udarcev in mirno glavo. Slovenska pot v Egiptu oziroma glavnem mestu Kairu se je tako končala po pričakovanjih, uspešno. Slovenija je s to zmago dvignila rating na lestvici Davisovega pokala, kar pomeni, da se bo meseca marca prihodnje leto borila v kvalifikacijskem dvoboju za vstop v 1. svetovno skupino.

Iskrene čestitke fantom in strokovnemu štabu ter navijačem, med katerimi se za podporo zahvaljujemo veleposlanici republike Slovenije v Kairu, Mateji Prevolšek in njeni ekipi.

Miha Mlakar, selektor slovenske reprezentance: »Naporen drugi dan je za nami. Zelo pomembne so bile dvojice, kjer sta naša fanta ob koncu prvega niza uspela le tega pripeljati do uspešnega zaključka. Po prednosti z 2:1 v zmagah smo malce lažje zadihali. Dvoboj Mohameda Safwata in Aljaža Bedeneta je bil zelo kakovosten. Safwat je igral zelo dobro, kar je pokazal že prvi dan proti Blažu Roli. Odločale so malenkosti. Aljaž je odigral zelo dobro takrat, ko je bilo to najbolj potrebno in tako je pridobil tretjo zmago za Slovenijo. Razmere so bile v redu in navijači korektni. Zelo smo veseli.«

Aljaž Bedene: »No, pa smo zmagali. Bilo je težje, kot smo pričakovali, ampak končni rezultat 3:1 je glavni razlog za zadovoljstvo. Najbolj pomembna tekma je bil v dvojicah. Zgodnja ura ni ravno idealna, ampak mislim, da sva bila z Blažem suverena in zmagala v dveh nizih. Potem je prišel še dvoboj posameznikov, kjer vmes ni veliko časa. Egipčan je začel bolje, a sem se kasneje zbral, odigral bolje, predvsem v ključnih trenutkih in popeljal Slovenijo do zmage. Veseli smo in zadovoljni odhajamo iz Egipta.«

2. Evro-afriška skupina Davisovega pokala, Kairo: EGIPT – SLOVENIJA 1:3

Petek, 13.9.
Karim Mohamed MAAMOUM – Aljaž BEDENE 5:7, 1:4 …predaja
Sledi dvoboj Mohamed SAFWAT – Blaž ROLA 6:4, 1:6, 7:6(4)

Sobota, 14.9.
DVOJICE: Safwat/Sabry – Bedene/Rola 5:7, 3:6
Mohamed SAFWAT – Aljaž BEDENE 5:7, 5:7
Karim Mohamed MAAMOUM – Blaž ROLA … neodigrano

www.tenis-slovenija.si


Prenesi