Rokometni klub Gorenje Velenje bo tudi prihodnji dve sezoni tvoril močan vratarski dvojec, Taletović – Panjtar. Aljaž je namreč pogodbo s klubom podpisal nekaj časa nazaj, pred kratkim pa je svojo zvestobo podaljšal tudi »otrok« velenjskega kluba, Emir Taletović.

Taletović je svoje prve rokometne korake naredil prav v velenjskemu klubu, katerega barve je v preteklosti zastopal v vseh selekcijah. S članskim moštvom se je dokopal do prvega in tretjega naslova državnega prvaka v zgodovini kluba, v sezoni 2010/11, ko je Gorenje Velenje prav tako stopilo na slovenski rokometni vrh, pa je bil posojen v novomeško Krko. Jeseni 2014 se je nekdanji mladinski reprezentant preselil k mariborskemu Braniku, leto za tem pa nato prvič odšel na tuje in na Poljskem okrepil prvoligaško moštvo Gwardia Opola. Pred sezono 2016/2017 se je pridružil avstrijskemu prvoligašu Brucku, nato pa se je odločil za vrnitev k matičnemu klubu.

30-letni rokometaš se je v Velenje vrnil s sezono 2018/19, kjer se je pridružil povsem prenovljeni in pomlajeni zasedbi velenjskega moštva. Emir je v zadnjih dveh sezonah v črno-rumenih barvah dokazal, da je izredno kvaliteten vratar, zato so Velenjčani s podpisom nove pogodbe, do konca sezone 2021/22, naredili nov pomemben korak k izgradnji kvalitetne ekipe v prihodnjih sezonah. Skupaj s Panjtarjem bosta tako zagotovo tvorila eno najbolj perspektivnih vratarskih dvojic v Sloveniji.

Emir Taletović, vratar Gorenja Velenja: »Vesel sem, da ostajam v klubu kjer sem naredil svoje prve rokometne korake. Menim, da je poseben občutek igrati pred domačimi navijači, za domači klub, kjer sem odraščal. Letošnja sezona se je žal predčasno končala, za nas v zelo nepravem času, ampak je kar je, mi se bomo v prihodnji sezoni potrudili popraviti vtis, ki smo ga pustili ob koncu letošnje sezone. Upam, da nas bodo Šaleški graščaki še naprej podpirali, tako kot so nas do sedaj, za kar sem jih tudi zahvaljujem. Se vidimo prihodnjo sezono v Rdeči dvorani!«

Janez Gams, direktor Gorenja Velenja: »Emir je od svoje vrnitve v matični klub pred sezono 2018-19 pokazal, da je z leti in vsemi izkušnjami, ki jih je nabral, postal izjemno kvaliteten vratar, ki je lahko dodana vrednost vsaki ekipi. Vesel sem, da nam je, kljub vsem racionalizacijam, ki smo jih, k sreči, pričeli izvajati že pred krizo zaradi koronavirusa, uspelo obdržati vratarski dvojec iz te sezone. S podaljšanjem pogodbe z Emirjem smo naredili pomemben korak k izgradnji kvalitetne ekipe tudi v prihodnje. Nadejam se, da nas bo v prihodnji sezoni, tudi na tej poziciji, smola s poškodbami obšla in bosta lahko Emir in Aljaž dokazala, da sta najboljši vratarski dvojec v državi.« 

EMIR TALETOVIĆ
Igralno mesto: vratar
Višina: 189 cm
Rojen: 09.01.1990 (Slovenj Gradec)

Dosedanji klubi:
2018- Gorenje Velenje
2016-2018 Bruck (AVT)
2015/2016: Gwardia Opola (POL)
2014/2015: Maribor Branik
2011-2014: Gorenje Velenje
2010/2011: Krka (posojen iz Gorenja Velenja)
       -2010: Gorenje Velenje

Foto: RK GORENJE VELENJE