Adria Advent Maraton, ki se že tradicionalno teče na crikveniški rivieri, tudi letos poteka v organizaciji hotelske družbe Jadran d.d. iz Crikvenice in s soorganizacijo Mestne občine Crikvenica. Sedma izdaja tega edinega profesionalnega mednarodnega dirkalnega maratona in polmaratona v Evropi bo potekala 3. decembra 2017 z začetkom in ciljem pred hotelom International.

Adria Marathon Advent je edinstven po svoji specifični trasi, ki poteka vzdolž Jadranskega morja in delno proti Vinodolski dolini. Dvojna krožna vzdolžna ruta poteka skozi mesto Crikvenico, Selce in Dramalj. Maratonci tečejo dva, polmaratonci pa en krog. Rute polmaratona in maratona so izmerjene po Jones-Counter metodi, zaradi česar je crikveniška steza usklajena z DLV in IAAF pravili. Zato ne preseneča, da je lanski maraton pritegnil udeležence iz 21 držav (med katerimi so Kitajska, Etiopija, Kenija, Iran in Gambija). Med zvestimi tekmovalci je tudi hrvaška maratonka in ultramaratonka ter hrvaška rekorderka v ultramaratonu na 100 km, Marija Vrajić Trošić, osvajalka več srebrnih in bronastih medalj na Evropskih in Svetovnih prvenstvih.

V koledarju mojih dirk, Adria Advent maraton vedno zavzema posebno mesto. Na samem pragu zime je lepo malo pobegniti iz kontinenta na obalo, in ponovno vdihniti vonj morja in Sredozemlja. Poleg čudovitega vzdušja in blagega podnebja, Adria Advent maraton redno spremlja odlična organizacija ter izjemno prijetno in pozitivno vzdušje. K dobrem razpoloženju tekačev verjetno prispeva tudi pasta party bolj zgodaj zvečer, ki poleg poštene doze "počasnih" ogljikovih hidratov, tekačem prinaša tudi priložnost za druženje in sprostitev pred to zahtevno dirko – je poudarila Marija, ki od leta 2015 drži rekord steze, ki znaša 2:44:14.

Zanimivo je, da vsi udeleženci, ki končajo dirko maratona in polmaratona, prejmejo diplomo za udeležbo, vsak tekač, ki v omejenem času (maraton 5 ur / polmaraton 3 ure) prečka ciljno črto, takoj po prehodu dobi medaljo. Tudi za prva tri mesta so predvidene posebne denarne nagrade v znesku 100 - 300 evrov za polmaraton, oz. od 200 do 500 evrov za maraton. Kotizacija, ki znaša 190 kun, vključuje darilo, medaljo, okrepčilo na stezi, kupon za pasta party v soboto, 2. decembra, ter topli obrok v nedeljo, 3. decembra, po dirki. Poiščite več informacij o prijavah na uradni spletni strani maratona, na Facebooku in na Instagramu.  Maraton lahko spremljate tudi  z #aam2017 in  #runAAM hashtagom.

Dodajmo še, da bo v okviru 7. Adria Advent Maratona, 3. decembra v Crikvenici potekala tudi dirka državljanov, ter humanitarna dirka hišnih ljubljenčkov. Poiščite več informacij o prijavah na uradni spletni strani maratona, na Facebooku in na Instagramu.  Maraton lahko spremljate tudi  z #aam2017 in  #runAAM hashtagom.