Danes si bodo gledalci Eurosportove serije oddaj Race of Legends lahko ogledali izjemen spopad plavalskih legend. Najuspešnejši olimpijec Michael Phelps se bo pomeril z dvema bivšima plavalskima svetovnima rekorderjema.

Video montaža je spoj posnetkov s treh legendarnih tekem, na katerih so se plavalski asi Michael Phelps (ZDA), Michael Gross (Nemčija) in Mark Spitz (ZDA) borili v disciplini 100 m delfin. Plavalske nastope z olimpijskih iger v Pekingu (2008), Los Angelesu (1984) in Münchnu (1972) lahko zdaj spremljamo, kot bi vsi trije plavalci tekmovali v enem bazenu, na vzporednih progah in drug proti drugemu.

Phelps hitro dokaže, zakaj je prav on najuspešnejši olimpijec vseh časov, ko tekmeca in prav tako svetovna rekorderja pusti za sabo že ob skoku v vodo. Phelps razdaljo preplava v času olimpijskega rekorda 50,58 sekund, 2,5 sekundi za njim zaključi Gross, po 3,19 sekunde pa še Spitz. Dokaz več, da je Phelps prav zares rojen za vodne športe.

Tekma legend bo na Eurosportovih TV programih, digitalnih platformah in družbenih omrežjih na voljo od ponedeljka, 24. julija. Premiera Tekme legend sovpada z začetkom Svetovnega prvenstva v plavanju (FINA World Championships), ki bo v Budimpešti in ga bodo ljubitelji plavalnega športa tudi lahko spremljali v neposrednih prenosih na Eurosportu in prek Eurosport Playerja.

Generalni direktor Eurosporta Peter Hutton: “Časovni stroj gledalcem omogoča spremljanje legendarnih nastopov iz različnih zgodovinskih obdobij na popolnoma nov način, hkrati pa priča o silovitem napredku športa in športnikov skozi čas. “Prvič v zgodovini lahko v realnem času občudujemo Phelpsovo mojstrstvo v vodi – prav neverjetno je, kako si v prvih 25 metrih priplava tolikšno prednost! Zavzeto spremljamo aktualno svetovno prvenstvo v plavanju, kjer bomo mogoče slavili prve uspehe podobne plavalske legende, kot je Phelps!”
 
Tekma med Phelpsom, Grossom in Spitzom.