Danes so oznanili velik korak v strateškem partnerstvu med Discovery, Inc. in PGA Turnejo ter GOLFTV, in sicer ekskluzivno večletno globalno vsebinsko partnerstvo z 80-kratnim zmagovalcem na PGA Turneji in 14-kratnim velikim prvakom Tigerjem Woodsom.

Z januarjem 2019 bo GOLF TV pod pokroviteljstvom PGA Turneje in v sodelovanju z Woodsom omogočal nov globalni video prenos v živo in na zahtevo, ki sta ga skupaj razvila Discovery in PGA. Na voljo bo široka paleta programov, vsebin in zgodb, ki bodo navdušencem ponudili pristen in reden vpogled v življenje, mišljenje in uspehe ultimativne ikone golfa. Partnerstvo z GOLFTV bo Woodsa prikazalo v luči, v kakršni ga navdušenci še nikoli niso imeli priložnosti videti. Skozi raznolike vsebine, ki se bodo predvajale ekskluzivno na GOLFTV, se bodo lahko seznanili z Woodsovimi vsakodnevnimi treningi, pripravami in življenjem na poti.

»Všeč mi je vizija GOLFTV-ja in ambicije, da bi postali glavni golf program na svetu. Lastna platforma, prek katere lahko komuniciram, predstavlja vrhunec trdega dela moje in Dicoveryjeve ekipe. Ustvarili bomo vsebine, primerne za vsakogar, najsi gre za izkušene igralce golfa ali začetnike. Delil bom zgodbe in podajal svoj vpogled v lasten pristop, kot nisem še nikoli poprej. To je tako razburljiv čas za golf in zame osebno in to, da bom del vizije, ki skuša povečati priljubljenost golfa po vsem svetu, je fantastično. Komaj čakam, da bom lahko delil svoje znanje na GOLFTV,« je izjavil.

Poleg ostalih načrtov se Woods in GOLFTV skupaj trudita, da bi razvili:
- tedenske treninge in videe z nasveti, kako izboljšati svojo igro;
- ekskluzivni vpogled v Tigerjeve priprave;
- vpogled v zakulisje pred in po krogih PGA Turneje;
- edinstvene in ekskluzivne komentarje po odigranih krogih.

»To, da bom imel priložnost podajati nasvete, je zelo razburljivo. Vedno sem se osredotočal na lastno igro in te izkušnje lahko pomagajo vsem igralcem. Ne glede na to, ali ste že dolgoletni igralec ali šele začetnik, vedno obstajajo stvari, ki lahko izboljšajo igro. To je le en način, s katerim bi želel vrniti nekaj ljudem, ki imajo to igro radi tako kot jaz. Če lahko pomagam naslednji generaciji, da uživa v igri in svojo igro izboljša, je to zame nekaj posebnega,« je zaključil Woods.

David Zaslav, predsednik in direktor Discoveryja je izjavil: »Navdušen sem, da lahko pozdravim Tigerja kot člana Discoveryjeve družine in GOLFTV-ja. Prava super zvezda se je pridružila podjetju svetovnih zgodb in blagovnih znamk. Discoveryjeva prvotna naloga so kakovostne zgodbe, ki jih pripovedujejo najpristnejši, najkredibilnejši in najzanesljivejši glasovi. Tiger je ultimativni primer športnika svetovnega kova in kulturne figure, ki ga ima občinstvo rado in ga spremlja po vsem svetu.

»Prepričan sem, da bo GOLFTV s Tigerjevo pridružitvijo postal novi zlati standard obširnega športnega predvajanja, ki bo navdušencem golfa, kjerkoli in kadarkoli bodo želeli, nudil vsebine o temah, ki jih najbolj navdušujejo,« je še dodal Zaslav.

Alex Kaplan, predsednik in generalni direktor Discovery Golfa, je izjavil: »Počaščeni smo, da lahko pri GOLFTV-ju pozdravimo Tigerja. Nihče drug ni tako globalno viden, kot je Tiger, niti nima toliko globalnih sledilcev, poleg tega pa ima veliko modrih nasvetov, tako glede igre kot življenja.  Navdušeni smo, da mu lahko ponudimo globalno platformo, prek katere bo lahko storil natanko to, in našemu občinstvu na več kot 200 trgih in območjih zagotovil bližnji pogled na Tigerja na golf površinah, pa tudi v zakulisju.«

GOLFTV pod pokroviteljstvom PGA Turneje bo navdušencem na voljo z januarjem 2019*. Na voljo bo več kot 2.000 ur dogajanja v živo letno kot tudi široka paleta premium vsebin na zahtevo, v katerih bodo prikazani najboljši trenutki, največji igralci in turnirji, ki si jih boste lahko ogledali na katerem koli zaslonu ali napravi. Prenos PGA Turneje v živo bo obsežen in bo vključeval prvenstvo THE PLAYERS, končnico pokala FedExCup in predsednikov pokal.

*Niso vključene pravice PGA TOUR v ZDA.