Slovenija je v teh dneh še posebej deležna pozornosti svetovnih medijev, športnih navdušencev in ostale javnosti. Na Tour de France z nizanjem ene zmage za drugo, izjemno pripravljenostjo in srčnostjo navdušujeta Primož Roglič in Tadej Pogačar. Vse več globalno vplivnih tujih medijev ju povezuje s Slovenijo kot deželo vrhunskih športnikov, športnih navdušencev in ljubiteljev aktivnega oddiha. Zmage naših kolesarjev pomembno prispevajo k povečanju ugleda in želenega pozicioniranja Slovenije kot odlične športne destinacije, Slovenska turistična organizacija (STO) pa vrhunske športnike aktivno vključuje v svoje promocijske aktivnosti in projekte.

STO s Primožem Rogličem in njegovim klubom Jumbo Visma, ki postaja vodilni v kolesarskih krogih, sodeluje že več let. Odzivi na dosežke Primoža Rogliča in Tadeja Pogačarja na najprestižnejši kolesarski dirki na svetu Tour de France so, tako v tujini kot Sloveniji izjemni, zato je STO komunikacijske aktivnosti ob tej priložnosti okrepila. Tako mediji, športni navdušenci kot tudi ostali ob uspehih naših športnikov namreč še intenzivneje iščejo informacije o deželi, od koder prihajajo tako izjemni športniki. Ob odličnih uspehih naših kolesarjev v preteklih dneh so tako Primož Roglič kot ekipa Jumbo Visma na svojih družbenih omrežjih izpostavili Slovenijo in pri objavah uporabili ključnik #ifeelslovenia. Velike pozornosti je bil deležen tudi video, ki ga je Primož Roglič posnel za kampanjo Moja Slovenija in v katerem vzpodbuja Slovence k počitnikovanju doma. Video je bil v preteklem tednu s promocijskim besedilom o Sloveniji kot odlični kolesarski destinaciji vključen v e-novičnik ekipe Jumbo Visme in tako dosegel številne kolesarske navdušence. 

Številne tuje in slovenske medijske hiše so ob Dirki po Franciji v objektiv ujele tudi prepoznavne zelene zastavice I FEEL SLOVENIA. STO je namreč med navijači Primoža Rogliča na dirki po Franciji razdelila zastavice I FEEL SLOVENIA in tako na dirki zagotovila pojavnost nacionalne in turistične znamke. Ob letošnjih izjemnih uvrstitvah slovenskih kolesarjev na dirki po Franciji je STO komunikacijo intenzivirala tudi s tujimi mediji in preko družbenih omrežij Feel Slovenia. Na adremo globalnih medijev je bil tako poslan članek »Why Slovenia is a tour de force when it comes to cycling« v 6ih tujih jezikih. S sporočilom je bilo že prvi dan po objavi doseženih več kot 281 objav v tujih medijih, s čimer je bil že prvi dan po objavi zabeležili doseg več kot 105 milijonov bralcev (vir: PR Newswire Visibility Report).

STO vrhunske dosežke naših kolesarjev intenzivno komunicira in podpira tudi prek družbenih omrežjih, ki jih spremlja več kot 850.000 sledilcev. Cilj kreativnih objav in oglasov je krepitev prepoznavnosti Slovenije kot odlične destinacije za petzvezdična aktivna doživetja, spodbujanje navijaškega vzdušja, povečanje interakcij z uporabniki družbenih omrežij in krepitev ključnika #ifeelsLOVEnia z odličnim dosegom objav in interakcij na Facebooku in Instagramu, ki se navezujejo na objave, povezane z Dirko po Franciji in Primožem Rogličem. Doseg objav na Facebooku in Instagramu je več kot 150.000 uporabnikov in več kot 2.000 interakcij. Na družbenem omrežju Twitter, ki velja za najučinkovitejši kanal za komunikacijo aktualnih športnih dogodkov, STO ob Dirki po Franciji in uspehih Rogliča izvaja okrepljeno komunikacijo in oglaševanje na emitivnih trgih slovenskega turizma, kjer je do sedaj zabeležena izjemna odzivnost z že več kot 3,3 milijona prikazov različnih oglasnih kreativ. Uporabniki Twitterja so samo v septembru kliknili na  oglase STO kar 44.000 krat, Twitter profil @sloveniainfo pa je obiskalo kar 26.9% več uporabnikov kot prejšnji mesec.

Vabljeni k ogledu videa za domačo in tujo javnost.

Foto: Team Jumbo Visma