Prva sobota v septembru je bila rezervirana za eno najstarejših in najbolj zahtevnih tekaških prireditev v regiji ultramaraton Celjski sejem: Celje-Logarska dolina. Žal pa zaradi skupka okoliščin letošnji ultramaraton ni bil razpisan.

Tradicionalni ultramaraton Celjski sejem: Celje – Logarska dolina je veljal za največji tovrstni tekaški dogodek pri nas, ki pa je zaradi premalo interesa za takšne ekstremne podvige postal prevelik organizacijski zalogaj. Po tehtnem razmisleku so sta se zato organizatorja Društvo maratoncev in pohodnikov Celje skupaj s Športno rekreativnim društvom Celjski sejem odločila, da dogodka ne razpišeta.

Pomembno vlogo pri izvedbi tekaškega praznika je poleg organizatorjev prevzela tudi Slovenska vojska, ki je poskrbela za pomemben del izvedbe vseh ultramaratonov Celje – Logarska dolina do sedaj. Vključile in pripomogle so tudi občine, preko katerih poteka 75 km dolga trasa. Vendar pa vedno večja logistična zahtevnost dogodka ter visoki stroški onemogočajo, da bi se ta ekstremni podvig ohranil.

Poleg že navedenih, pa je dodaten razlog, da najvztrajnejši tekači septembra ne bodo prišli na svoj račun, še nenaklonjenost večine, ki delujejo v Logarski dolini. S strani občine Solčava pa smo bili seznanjeni, da je v fazi sprejemanja občinski odlok, s katerim bodo  prepovedali vse javne prireditve v Logarski dolini, v cilju zaščite doline. 

Kljub temu, da je ultramaraton dolgo živel, pa vedno manjša udeležba tekačev pove svoje. Morda je to pokazatelj, da je čas za novo športno preizkušnjo.