Z novo sezono se trenerskemu kadru pri RK Gorenje Velenje pridružuje Gregor Čudič. 38-letnik, ki je še nedavno stal med vratnicama mariborskega prvoligaša, bo v članski ekipi opravljal vlogo pomočnika glavnega trenerja Zorana Jovičića, ob tem pa bdel nad razvojem in napredkom vratarjev vseh velenjskih selekcij. S klubom iz Šaleške doline je sklenil dvoletno sodelovanje.

Na svoji bogati igralski poti je Čudič igral v rodnem Celju, Radečah, Pivki, Franciji, Švici in Avstriji, največja pečata pa pustil v Ormožu in Mariboru, kjer je preživel zadnjih 14 sezon. Drugo polovico slednjih je preživel v štajerski prestolnici, kjer je v zadnjih letih vlogo igralca združeval s trenerstvom vratarjev članskega moštva in mlajših selekcij.

Čudič bo v RK Gorenje Velenje prevzel večino zadolžitev, ki sta jih v preteklosti odlično opravljala Aleš Anžič (trener vratarjev in pomočnik glavnega trenerja članske ekipe) in Morten Seier Larsen (trener vratarjev mlajših klubskih selekcij in trener za telesno pripravo članske ekipe). Oba se v novih sezonah podajata novim (trenerskim) izzivom naproti.

Janez Gams, športni direktor RK Gorenje Velenje: "Najprej bi se rad zahvalil Alešu Anžiču in Mortnu Seierju Larsnu za vse, kar sta naredila za RK Gorenje Velenje. Vselej sta bila profesionalna in izjemno korektna, veliko uspehov na njuni trenerski poti jima želim tudi v prihodnje. S prihodom Gregorja Čudiča strokovni štab naše članske ekipe počasi dobiva končne obrise. Verjamem, da bo svoje znanje, ki ga je pridobil z bogatimi igralskimi izkušnjami, v zadnjih letih pa tudi že kot trener vratarjev, uspešno prenašal na fante vseh selekcij v našem klubu. Že ob prvem stiku sem videl, da premore ogromno energije, obenem pa je izredno motiviran za delo. Prepričan sem, da je Gregor pravi kamenček v mozaiku, ki bo v prihodnje sestavljal osveženo podobo našega kluba."

Gregor Čudič, trenerska okrepitev RK Gorenje Velenje: "V veliko čast mi je, da bom lahko v prihodnje kot trener deloval v RK Gorenje Velenje, ki poleg kluba iz Celja premore največjo tradicijo in uspehe v slovenskem rokometnem prostoru. S trenerstvom sem se v zadnjih letih ukvarjal v moškem in ženskem rokometnem klubu iz Maribora, a je bilo na tej poti vedno potrebno, da sem še vedno skočil tudi med vratnici. Ko je prišel klic iz Velenja, nisem veliko premišljeval. Izredno sem počaščen, obenem pa mi sodelovanje z velenjskim klubom prinaša obilico motivacije za trenersko delo."  

www.rk-gorenje.com

Foto: RK Gorenje Velenje