Na prvi četrtfinalni tekmi Pokala Slovenije med Triglavom in Panvito Pomgrad je bila slika povsem nasprotna kot na prvenstvenem obračunu istih tekmecev. Domači so dominirali v bloku, obrambi in napadu ter so, ob slabi uspešnosti gostujočih napadalcev v prvih dveh nizih, tekmo dobili s 3:0 (20, 18, 25).

Triglav Kranj: Mali 10, Bošnjak 7, Bregant 6, Jenko 5, Rezar 5, Tučen 4, Kök 3, Lužovec 1, Kos, Beravs, Maček, Toman (L), Bežek (L).

Panvita Pomgrad: Bogožalec 9, Rojnik 8, Flisar 7, Javornik 3, Grut 3, Kasnik 2, Banič, Ratkai, Felkar, Pečnik, Bedrač, Ratkai J. (L), Hrastovec (L).

Gostujoča Panvita Pomgrad, ki je na prvenstveni tekmi nekaj tednov poprej v Kranju slavila s 3:0, je v začetku četrtfinalnega srečanja pokala naletela na večji odpor. Izkušeni Grut je najprej prejel blok, nato pa napravil še napako v napadu za zaostanek dveh točk. Bolj uspešen v napadu je bil mlajši Rojnik, na gorenjski strani pa so do prvega tehničnega odmora zaključili tri alme. Po njem sta Hrastovec in Toman kar tekmovala v obrambah, zaradi napak gostov na servisu in v bloku pa so domači povedli z 12:8. Ob vodstvu Triglava 15:10 si je sprejemalec Žiga Lužovec zvil gleženj in nadomestil ga je Črt Bošnjak. Ob močno okrnjenem sprejemu domačih so igralci Panvite Pomgrad takoj prišli do treh zaporednih točk in šele Aleš Kök je uspel s solo blokom Grutu prekiniti serijo. Prekmurci padca v igri domačih predvsem zaradi napak v bloku niso uspeli izkoristiti. Kranjčani so nadaljevali z uspešnimi napadi prek razpoloženega Rezarja, v težki situaciji pa se je izkazal tudi mladi Bošnjak. Z asom je povrnil prednost petih točk, katero so domači uspeli zadržati do konca niza.

Drugi set so z nekaj sreče na servisu Prekmurci začeli s prednostjo 5:3. Ekipi sta ob odličnem sprejemu izredno veliko koristili prvi tempo in bili pri tem zelo uspešni. Gorazd Flisar, Rok Rezar in Jure Jenko so bili do prvega tehničnega odmora vodilni scorerji, vsak s po 4 točkami. Po napaki Bogožalca v napadu so Triglavani povedli z 11:9, Tomanovo atraktivno obrambo pa je Mali nadgradil s točko v napadu za 13:10. Gostje so z dobrim servisom Baniča uspeli prednost znižati za točko, vendar je pri rezultatu 18:16 Grut dobil že svoj četrti blok in Panvita je pred končnico zopet zaostala za tri. Ko je Miha Mali že četrtič zaključil na trojni blok, so Kranjčani povedli z 21:17, po osmem bloku gostom pa je bil niz zapečaten. V drugem nizu so bili Prekmurci ob odličnem sprejemu zgolj 26% uspešni v napadu, posledično pa se je končal z rezultatom 25:18 v korist Triglava.

V tretjem setu so igralci Panvite Pomgrad zopet pokazali zobe. Ob dobrem sprejemu Hrastoveca so zopet lahko zaključevali prek Flisarja, slednji pa je uspeli tudi zaustaviti Rezarja. Nenavadno veliko število dotikov mreže se je v tem setu preselilo na stran domačih, saj si je to napako dvakrat zapored privoščil Aleš Kök. Po asu Kasnika so gostje povedli s 15:10, kar je prisililo Ropa v pol minute odmora. Po njem je Janko Bregant stvari vzel v svoje roke in s servisom približal Triglav na dve točki zaostanka. Odgovoril je njegov korektorski kolega Bogožalec z dvema točkama na trojni blok za vodstvo Panvite Pomgrad 18:14. Sledil pa je še en preobrat in zopet minute Triglava. Miha Mali je s servisom olajšal obrambo prekmurskega napada, gledalci pa so dodali svoje. Po dveh neuspešno organiziranih napadih prek sredine je odpovedalo glavno orožje Prekmurcev in domači so izenačili na 21. točki. Sledila je infarktna končnica, v kateri so po točki na servisu Mihe Malija slavili Triglavani s 27:25.

Panvita Pomgrad v soboto, 02.12. ob 19.00 uri gosti odbojkarje Hoč.

Vljudno vabljeni.