Rokometaši Gorenja Velenja, ki se z veliko vnemo pripravljajo na sobotno nadaljevanje sezone, so zmagali tudi na tretji pripravljalni tekmi. Po Dobovi in Riku Ribnici so izbranci Željka Babića v dvorani Tabor s 33:31 ugnali še mariborski Branik.

Na uvodu tekme sta bili ekipi tesno poravnani, nato pa so pobudo prevzeli Velenjčani, ki so tokrat nastopili brez poškodovanega kapetana Nika Medveda (rama), Roberta Markotića(hrbet) in Matica Verdinka (zapestje). Na začetku 14. minute je Žarko Pejović prednost svoje ekipe povišal na +3 (11:8), dve minuti za tem je enako storil še Nejc Cehte, a te prednosti slovenski podprvaki niso uspeli zadržati. Borbeni Mariborčani so se z uspešnim strelom ob zvoku sirene polčasa približali na 18:19.

Vijolični, ki jih vodi nekdanji trener »os« Marko Šibila, so dobro začeli tudi drugih 30 minut. Estonski reprezentant Andris Celminš, ki se je poleti mariborski vrsti iz Velenja pridružil v menjavi za Verdinka, je ob koncu 38. minute zadel za 24:21, nakar je Babić nemudoma segel po minuti odmora. Posvet je moštvu iz Šaleške doline dobro del, saj se je to uspelo približati, preobrat pa nato napravilo v zadnji četrtini igralnega časa. Po tretji obrambi razpoloženega Roka Zaponška so črno-rumeni dosegli štiri zaporedne zadetke za vodstvo sredi 51. minute s 30:27, v končnici pa nato uspeli odbiti vse napade tekmecev.

V dresu Gorenja Velenja je bil na koncu s sedmimi zadetki najboljši Cehte, s štirimi pa so mu sledili Pejović, nadomestni kapetan Rok Golčar in Gregor Potočnik. Izredno sta se na obeh straneh igrišča izkazala tudi člana mladinske ekipe Tadej Mazej in Ibrahim Haseljić. Rokometaša, ki bosta letos dopolnila 20 let, sta po trikrat zatresla mrežo tekmecev.

Drugi del sezone, v katerem bodo velenjski rokometaši nastopali v treh tekmovanjih, se zanje začenja ta konec tedna. V soboto bodo v domači Rdeči dvorani ob 20.30 gostili ekipo hrvaškega podprvaka Nexeja, s katerim so se na prvi tekmi v Našicah razšli z neodločenim izidom (24:24). Vstopnice za tekmo so že na voljo na vseh prodajnih mestih sistema mojekarte.si. V predprodaji si jih vsi ljubitelji rokometa lahko zagotovite po ugodnejši ceni, ki znaša 5 evrov (POVEZAVA DO SPLETNEGA NAKUPA VSTOPNIC).

Rok Zaponšek, vratar Gorenja Velenja: "Za nami je tretja pripravljalna tekma pred nadaljevanjem sezone. V dvorani Tabor še nismo prikazali igre na takšni ravni kot si je želimo, saj smo napravili kar nekaj napak. A do prvega uradnega preizkusa z Nexejem nas loči še nekaj dni, v katerih bomo te skušali popraviti. V soboto nas bo proti hrvaškim podprvakom zagotovo zanimala le zmaga, ki si jo želimo doseči z boljšo igro od te proti Mariborčanom."

PRIPRAVLJALNA TEKMA (Maribor, dvorana Tabor)
Torek, 30. januarja: MARIBOR BRANIK : GORENJE VELENJE 31:33 (18:19)
Gorenje Velenje: Ferlin (2 obrambi) in Zaponšek (6 obramb) v vratih, Pejović 4 (1), Mazej 3, Haseljić 3, Toskić 1, Grebenc 2, Cehte 7, Ovniček 2, Potok 4, Kleč 3, Golčar 4 (1), Grmšek, Šiško, D. Tajnik, J. Tajnik.

Več informacij / Fotogalerija