Ljubljana, 22. marca 2021 – Slovenija bo skupaj z Madžarsko med 24. marcem in 6. junijem 2021 gostila najboljše mlade evropske nogometaše na prvenstvu do 21 let. Dogodek predstavlja pomembno priložnost za povečanje prepoznavnosti in ugleda Slovenije kot odlične destinacije za aktiven oddih, priprave športnikov in gostiteljice največjih športnih dogodkov. V okviru dogodka bo vidnost Slovenije močno izpostavljana skozi znamko I feel Slovenia na samem prizorišču dogodka in preko različnih komunikacijskih kanalov tekom prvenstva. UEFA je prepoznala velik pomen trajnostne zaveze Slovenije, zato bo v okviru prvenstva izvedla komunikacijsko kampanjo "Čistejši zrak - boljša igra«.

Slovenija se po številu vrhunskih športnikov uvršča v sam vrh najbolj športnih dežel na svetu. Vse večji ugled Slovenija uživa tudi pri organizaciji in kakovostni izvedbi najzahtevnejših mednarodnih športnih tekmovanj.  Tudi v času epidemije COVID-19 se je z upoštevanjem strogih varnostnih in zdravstvenih ukrepov ter zagotavljanjem ustreznih pogojev za športne ekipe izkazala kot odlična organizatorka tekmovanj v t.i. »mehurčkih« in uspešno izvedla več velikih mednarodnih tekmovanj. Še posebej pri tem izstopajo dogodki, ki upoštevajo tudi trajnostno zavezo Slovenije, kot tokratno nogometno prvenstvo s projektom 'Čistejši zrak - boljša igra'.

Slovenska turistična organizacija (STO) prepoznava pomen tovrstnih mednarodnih športnih dogodkov kot odlično priložnost za dvig prepoznavnosti ter ugleda Slovenije kot turistične destinacije, še posebej za aktiven oddih, priprave športnikov in gostiteljice najzahtevnejših športnih dogodkov. STO promociji Slovenije kot privlačne destinacije za aktivne počitnice in športni turizem posveča posebno pozornost, saj gre za produkt, ki izkazuje tudi v trenutnih razmerah velik tržni potencial.

V okviru evropskega prvenstva U21 bo vidnost Slovenije močno prepoznana, po napovedih bo dogodek preko prenosov in na družbenih omrežjih spremljalo več kot 153 milijonov gledalcev. Največja vidnost dogodka v prenosih bo v Nemčiji in Italiji, ki tudi v luči spremenjenih razmer ostajata med najpomembnejšimi trgi slovenskega turizma. Skozi implementacijo znamke I feel Slovenia in vrsto komunikacijskih aktivnosti v času trajanja prvenstva bo naša dežela nogometnim navdušencem predstavljena kot odgovorna in trajnosti zavezana destinacija za aktivna in zdrava doživetja. Znamka I feel Slovenia bo še posebej izpostavljena na samem prizorišču dogodka, in sicer na statičnih panojih, postavljenih okoli igrišča in na medijskih ozadjih vseh tekem. Hkrati pa bosta Slovenija in slovenski turizem izpostavljena tudi s spotom Slovenije na velikem ekranu na vseh prizoriščih v Sloveniji, v komunikaciji s strani organizatorjev, v okviru uradne spletne strani dogodka ter družbenih omrežij dogodka in v komunikaciji s tujimi ter domačimi predstavniki medijev.