Voda je vir življenja. Kljub temu kar 2,1 milijarde ljudi na svetu še vedno nima dostopa do pitne vode. UNICEF in Les Mills sta združila moči pri največji dobrodelni fitnes kampanji vseh časov Move the world, kjer bodo športni navdušenci na vodenih vadbah zbirali sredstva za izgradnjo vodnih črpalk v vzhodni Afriki.

Gre za prvo tovrstno kampanjo, ki bo potekala 6 tednov, vse do 4. decembra, vrhunec pa bo doživela 18. novembra, ko bodo Les Mills inštruktorji po vsem svetu, tudi v Sloveniji, izvedli dobrodelni trening za vodo. Že danes pa je mogoče prispevati sredstva prek spletne platforme, kjer si je mogoče ustvariti svoj profil ali se pridružiti kateremu od že obstoječih. Kdor ustvari svoj profil lahko k zbiranju sredstev povabi prijatelje na družbenih omrežjih in dnevno spremlja uspešnost svoje kampanje za vodo. Več sredstev kot bo zbranih, več vodnih črpalk bo lahko UNICEF zagotovil v vzhodni Afriki.

Voda pomeni razliko med življenjem in smrtjo, hkrati pa pomeni upanje za boljšo prihodnost celotnih skupnosti. V mnogih državah v razvoju otroci več ur dnevno nosijo vodo iz oddaljenih vodnih virov. S tem zamujajo dragoceni čas za igro s prijatelji, šolanje in otroštvo. Vodni viri so pogosto tudi onesnaženi, zato otroke ogrožajo številne bolezni ali celo smrt. Samo ena vodna črpalka lahko zagotovi čisto pitno vodo za celo vas.

Ustvarite si tudi vi svoj profil, zbirajte sredstva za vodne črpalke in bodite del svetovnega izziva, ki spreminja življenja otrok.

www.unicef.si