Glavno mesto Bosne in Hercegovine bo gostitelj prvega Nogometnega kongresa za Srednjo in Vzhodno Evropo. Program kongresa temelji na reševanju pravnih sporov v nogometni industriji, ter zagotavlja vpogled v poslovno plat športa v Evropi. Ustanovna izdaja FCE bo organizirana pod okriljem Nogometnega kluba Sarajevo, kongres pa bo potekal v hotelu in zdravilišču Tarcin 18. in 19. oktobra 2019.

Dogodek je namenjen razvoju nogometa v regiji, udeleženci iz vseh delov Srednje in Vzhodne Evrope bodo razpravljali o temi pravne znanosti o nogometu, financah in tehničnih vprašanjih, s katerimi se soočajo nogometni klubi in zavezništva, igralci in posredniki. Kongres je nastal kot skupna ideja generalne direktorice FK Sarajevo Sabrine Buljubašić, Marketa Haindlova pred Zvezo nogometašev Češke in Deva Kumar Parmar pred Parmars in ISDE, da bi podprli izobraževanje in promocijo vseh področij nogometa v regiji.

"V čast mi je, da bom gostila tako velik dogodek in ponosna sem, ker bo realiziran pod okriljem FK Sarajevo. V regiji se na splošno malo osredotoča na športno pravo in korporativni vidik nogometa, zato je pomen kongresa še toliko večji. Priznani strokovnjaki s področja prava, financ športa in drugih področij nogometa prihajajo v Sarajevo, da svoje znanje delijo z vsemi zainteresiranimi, "je povedala generalna direktorica FK Sarajevo Sabrina Buljubašić.

Sodelovanje na kongresu je že potrdil Nuno Gomes, slavni napadalec portugalske reprezentance in večjih evropskih klubov, kot sta Benfica in Fiorentina. Gomes trenutno deluje kot generalni direktor Sport Lisboeja in svetovalec NPlayersa. Poleg Gomesa se bo kongresa udeležil tudi Janez Pejovnik, priznani strokovnjak za športno pravo, trenutno član arbitražnega sodišča Slovenske nogometne zveze, zastopnik vratarja Jana Oblaka. Eden od udeležencov je tudi Luis Fernando Pamplona Novaes, športni odvetnik iz Brazilije, in zagovornik Thiago Da Silva, Evandru in drugih.

„Izjemno sem ponosen, da imam priložnost sodelovati na konferenci FCE 2019. To, da sem lahko del prvega kongresa kateri se ukvarja z vprašanjem športnega prava na področju Srednje in Vzhodne Evrope, je za moje podjetje in zame velika stvar in ni dvoma, da bodo govorci iz vseh delov Evrope in sveta svoje znanje najbolje delili z vsemi prisotnimi ", so besede enega od organizatorjev kongresa, Deva Parmasa.

FCE je neprofitni kongres in vsi imajo priložnost sodelovati - strokovnjaki, študenti, nogometni podporniki. Kongresa se bodo udeležili mednarodni strokovnjaki in bo potekal v angleščini z možnostjo spremljanja v bosanščini. Celoten seznam govornikov je na voljo na uradni spletni strani. Prijave so odprte do 17. oktobra, za več informacij o paketih in načinih plačevanja pa obiščite našo spletno stran.


Prenesi