Od 15. do 26. avgusta bo Kobilarna Lipica pritegnila najboljše slovenske tekmovalce v preskakovanju ovir, endurancu, dresurnem jahanju in vožnji vpreg – vseh konjeniških disciplinah, ki se razvijajo v Sloveniji.

Najboljši jahači in tekmovalni konji iz vse Slovenije bodo od 15. do 19. avgusta nastopili v Lipici na državnih prvenstvih v preskakovanju ovir in vzdržljivostnem jahanju oziroma endurancu. Obenem v Kobilarni Lipica pripravljajo pester program poletnih doživetij, ki je z jahanjem ponijev in vožnjami s kočijo prav posebej namenjen družinam z otroki.

V Lipico tako znova vabi sproščeno in prijetno vzdušje konjeniških tekmovanj, ki se bo nadaljevalo še 12 dni. Kobilarna na prenovljenem hipodromu prvič organizira državna prvenstva v vseh konjeniških disciplinah, ki se razvijajo v Sloveniji: preskakovanju ovir, endurancu, dresurnem jahanju in vožnji vpreg.

Po najboljših slovenskih jahačih, ki bodo pomerili moči na državnih prvenstvih v preskakovanju ovir in endurancu, bodo od 23. do 26. avgusta v Lipici nastopili najboljši slovenski tekmovalci v dresurnem jahanju in vožnji vpreg na državnih prvenstvih v teh dveh disciplinah.

Foto: Kobilarna Lipica / Mediaspeed