Slovenska moška teniška reprezentanca se bo v sklopu druge evroafriške skupine Davisovega pokala zoperstavila Poljski, nekdanji članici elitne svetovne skupine. Dvoboj bo 3. in 4. februarja (sobota in nedelja) v Mariboru – evropskem mestu športa 2018, natančneje v športni dvorani Lukna v Ljudskem vrtu.

Selektor Miha Mlakar je že ob njegovi inavguraciji dejal: »Naša želja je preboj v 1. evroafriško skupino, kamor slovenska reprezentanca s temi fanti zagotovo tudi sodi. Če se bo zbrala celotna ekipa in ne bo težav s poškodbami nedvomno lahko razmišljamo še o čem višjem. Moja naloga je predvsem nuditi nek analitični pogled, uvesti nove tehnologije, nove trende in tako čim bolj pripraviti fante, da bodo lahko dali vse od sebe.« Doktor računalništva budno spremlja nastope naših fantov, slabe tri tedne pred dvobojem s Poljaki pa je previdno napovedal: »Trenutno sicer še ne vemo, v kako močni postavi bodo v Maribor prišli Poljaki, vendar gremo s fanti v vsakem primeru na zmago. Začenja se nov ciklus in imamo ekipo, ki se je povezala in stopila skupaj, tako da bomo imeli na voljo najmočnejšo postavo. Zato lepo vabim vse ljubitelje tenisa, da se nam pridružijo v Mariboru in podprejo naše fante.«

- Vstopnice za oba dneva že lahko kupite na vseh Petrolovih bencinskih postajah in spletni strani Eventim. Cena dnevne vstopnice je 7€, za dvodnevno pa bo potrebno odšteti 10€.
- V petek, 2. februarja bo ob 13. uri v mariborski Mestni hiši (Ulica heroja Staneta 1) žreb parov obeh tekmovalnih dni. Na žrebu bosta prisotni obe ekipi, predsednik Tenis Slovenije Marko Umberger in ITF kontrolor dvoboja med Slovenijo in Poljsko.
- V soboto, 3. februarja se tekmovalni dan prične ob 14. uri, na programu pa bosta dva dvoboja posameznikov. V nedeljo se bo obračun nadaljeval ob 12. uri, na programu je dvoboj dvojic ter vsaj en dvoboj posameznikov. V primeru neodločenega izida se bo odigral še dodaten dvoboj posameznikov.

Slovenska teniška reprezentanca bo zagotovo potrebovala močno podporo s tribun, saj so teniški dvoboji v Davisovem pokalu sila nepredvidljivi, hkrati pa pravila omogočajo precej bolj bučno navijanje kot na turnirjih pod okriljem ATP.

2. EVROAFRIŠKA SKUPINA 1. krog: SLOVENIJA – POLJSKA Sobota 3. februar ob 14:00 uri in nedelja 4. februar ob 12:00 uri, Športna dvorana Lukna Ljudski vrt, Maribor

www.tenis-slovenija.si

Foto: Shaun Botterill / Getty Images