Po reprezentančnem premoru je čas za nadaljevanje končnice v slovenskem rokometnem prvenstvu. Varovanci Zorana Jovičića tokrat gostujejo pri rokometaših Rika Ribnice. Za Velenjčani so prve tri tekme končnice za prvaka in na vseh treh so Velenjčani zabeležili zmago. Po tem, ko so doma slavili nad Mariborčani in Koprčani ter v gosteh visoko premagali Škofjeločane, se črno-rumeni sedaj podajajo na vroče gostovanje v Ribnico.

Rokometaši Rika Ribnice so na dveh tekmah slavili, s celjskimi rokometaši pa so si na tekmi 3. kroga končnice v domači dvorani razdelili točke. Velenjčani in Ribničani so se v rednem delu sezone srečali dvakrat. Na prvi tekmi smo bili v ribniški športni dvorani priča delitvi točk (30:30), ob koncu rednega dela pa so bili rokometaši iz Šaleške doline premočan nasprotnik za trenutno tretjeuvrščeno ekipo prvenstva (31:29).

Tekma 4. kroga končnice je na sporedu v soboto, 20. aprila, ob 17.00, prenos tekme pa si bo mogoče ogledati tudi na programu TV SLO 2.

Andraž Kete, rokometaš Gorenja Velenja: »Držimo se načela, ki smo si ga zastavili na začetku sezone. Mi gremo iz tekme v tekmo in zato smo se tudi na ta obračun pripravljali tako kot na vse ostale ter s ciljem, da na igrišču pustimo svoj maksimum. Pričakujemo izjemno težko tekmo, vsi se zavedamo, da je to vroče gostovanje. Ribničani na domačem terenu težko dovolijo nasprotniku, da ta domov odnese kakšno točko. Mi bomo dali vse od sebe, kaj pa bo to prineslo pa bomo videli v soboto.«

4. krog končnice za prvaka (Liga NLB), 20. april, 17.00 (Ribnica): RIKO RIBNICA : GORENJE VELENJE