2. junija se bo reprezentanca pomerila s Črno goro. Na dan, ko pa je Kavčič Tomaž objavil seznam nogometašev, za prijateljsko tekmo s Črno goro pa je Valter Birsa (na fotografiji) sporočil, da končuje svojo reprezentančno pot.

Valter je na instagramu zapisal: »Rad bi vam sporočil, da se poslavljam od slovenske reprezentance. V teh letih sem doživel veliko lepih trenutkov, ki ti jih lahko prinese samo igranje za državni grb. Ti bodo ostali za vedno kot tudi osebe, s katerimi sem delil to pot. Zato se prav iz srca zahvaljujem vsem, ki so bili kakor koli vpleteni v mojo zgodbo in vsem navijačem za vso podporo. Reprezentanci pa bi zaželel vse najboljše v prihodnosti.« 

31-letni vezist, ki igra za Chievo (Prenosi Italijanske serije A je na Šport tv-ju) je po številu tekem drugi, ki je zbral največ nastopov. To je 90. samo Cesar jih je zbral več – 101.  Birsa je za Slovenijo debitiral leta 2006 proti Cipru pri še ne dopolnjenih 20 letih. Prvi gol je dal v kvalifikacijah za SP leta 2009 proti Poljski. Zagotovo pa je najbolj nepozabni moment v svoji karieri naredil z golom proti ZDA na svetovnem prvenstvu 2010 v JAR.

Slovenija bo igrala s Črno goro v Podgorici, kar je zadnja preizkušnja pred Ligo narodov, ki se bo začela septembra. V slovenskem dresu ne bo Oblaka, niti Iličiča, prav tako ne bo nekaterih igralcev, ki igrajo v italijanski ligi in se borijo za vstop v serijo A.

Foto: Vid Ponikvar / Sportida