Pri moških sta tokrat nekoliko taktizirala Matevž Berk in Gregor Lah, ki sta se odpovedala mestu nosilcev in zaigrala na kvalifikacijah. Z zmago jima je načrt zaenkrat uspel, videli pa bomo, kako se bosta držala na mastersu, kjer bosta verjetno že v razigravanju poskušala premagati katerega od nosilcev. Za nagrado sta prejela bon v vrednosti 65.000 slovenskih tolarjev. Na masters sta se uvrstila tudi Italijana Enzo Gerotto in Andrea Bellinaso (Italia 3), ki sta prijetno presenetila celo sama sebe.

Pri ženskah je nastopilo kar nekaj ekip, ki so že stare znanke. Italijankama Le Mule tokrat ni šlo najbolje, Exxtasy pa sta se na začetku držali dobro, nato pa popustili. Tako Exxtasy kot Dermatologica sta izgubili z ekipo First d.o.o. Koper, Matejo Pal in Ano Kocjančič, ki sta zmagali in prejeli bon v vrednosti 40.000 slovenskih tolarjev. Slednji sta znova dokazali, da njuna uvrstitev v finale zadnjega mastersa Nivea beachvolley cup v Kopru, ni bila naključje. Poleg njiju sta se na čerti masters uvrstili še Vera Čipev in Alenka Čuturič (Dermatologica).

Vsem štirim ekipam se bo na četrtem mastersu, ki bo konec tega tedna - v petek in soboto, še posebej splačalo potruditi, saj imata oba portoroška mastersa (prvi je bil 11. in 12. julija), poleg običajnega tudi dodatni nagradni sklad - za pokal Portoroža 2003, ki znaša 400.000 tolarjev. V moški konkurenci bo nastopilo sedem nosilnih ekip, dve uvrščeni iz kvalifikacij, tri ekipe pa so povabljene. Pri ženskah pa je skupaj predvideno šest ekip – dve nosilni, dve iz kvalifikacij in dve povabljeni. Če se bo vreme nadaljevalo s takim tempom, potem lahko na drugem letošnjem portoroškem mastersu, četrtem po vrsti, pričakujemo poleg peklenske vročine tudi peklenske boje, saj bo udeležba še izdatneje popestrena z gosti iz tujine.