Rokometaši Gorenja Velenja se iz gostovanja v Skopju vračajo z visokim porazom. Po dobrem prvem polčasu (11:12) so slovenski podprvaki povsem popustili, v igri napravili veliko napak in klonili z 32:19.

Velenjski rokometaši so na uvodu tekme imeli precej težav, zlasti v napadu, kjer si niso uspeli izdelati ugodne pozicije za strel. Aktualni evropski klubski prvaki so to izkoristili, ušli na 3:0, sredi 14. minute pa že na 7:3. Vodstvo domačih bi bilo lahko še višje, a je nekajkrat dobro posredoval Klemen Ferlin. Za tem so se prebudili tudi njegovi soigralci, ki so zaigrali veliko bolj odločno.

Navkljub dvema dvominutnima izključitvama, ki sta si jih prislužila Robert Markotić in Nejc Cehte, so izjemno kolektivno obrambo uspeli svoja vrata ohraniti nedotaknjena kar osem minut. Na drugi strani so v tem času pripravili delni niz 5:0, ki ga je tudi z nekoliko sreče zaključil Blaž Kleč za vodstvo z 8:7. Kljub temu so črno-rumeni na glavni odmor odšli z golom zaostanka, za kar je tik pred zvokom sirene s pridobljeno žogo in uspešnim nasprotnim napadom poskrbel Rok Ovniček.

Obetaven zaključek prvi 30 minut velenjska zasedba ni uspela prenesti v nadaljevanje. Po tretji sedemmetrovki v drugem polčasu je Vardar sredi 36. minute povedel s 17:13, Brumen je na drugi strani znižal na 14:17, nato pa je v štirih minutah sledil niz 4:0 (21:14), ki je dokončno odločil zmagovalca.

Pri Gorenju Velenju je Brumen proti svojemu nekdanjemu klubu dosegel šest golov, pri čemer je uspešno izvedel vseh pet strelov s sedmih metrov. S petimi goli mu je sledil Jan Grebenc. Naslednji preizkus ose čaka čez teden dni, ko se bodo v domači dvorani zoperstavile srbski zasedbi Dinama iz Pančeva.

Željko Babić, trener Gorenja Velenja: »Čestitke ekipi Vardarja za zasluženo zmago. V prvem polčasu nam je uspelo odigrati 15, 16 minut resnično dobre igre. Vse ostalo je bilo težko gledati. Očitno je bilo, da so naši fantje pod velikim pritiskom in zato slabo delujejo v fazi napada. Prvi polčas smo izgubili le za gol, drugih 30 minut pa izgubili z 20:8. Podobna zgodba se nam je zgodila že na drugi zaporedni tekmi. Ni težko preboleti poraz proti Vardarju, način kako izgubiš pač.«

Rok Ovniček, rokometaš Gorenja Velenja: »Tekme nismo začeli po dogovorih, saj je bilo v naši igri preveč napak. Teh je bilo preveč tudi v drugem polčasu. V prvih 30 minutah smo se še uspeli vrniti v igro, v nadaljevanju pač ne. Vardarju se je uspelo oddaljiti, končni rezultat pa je poznan. Čaka nas še veliko dela, saj bomo morali v naši igri še precej popraviti, pri čemer mislim predvsem na izgubljene žoge ter zgrešene neovirane strele. Do naslednje tekme, ko v Rdečo dvorano prihaja Dinamo, moramo to nujno popraviti.«

LIGA SEHA GAZPROM, 2. KOLO: Torek, 5. septembra:
VARDAR : GORENJE VELENJE 32:19 (12:11)

Gorenje Velenje: Ferlin (10 obramb) in Zaponšek 1 v vratih, Brumen 6 (5), Grebenc 5, Ovniček 2, Cehte 1, Pejović 1, Kleč 1, Potočnik, Verdinek 1, Haseljić, Markotić, Medved, Toskić, Tajnik, Golčar.

V priponki najdete tudi zvočni izjavi po tekmi z Vardarjem, ki se je končala z zmago ekipe iz Skopja (32:19)

Več informacij

Foto: RK GORENJE VELENJE