Po večnem derbiju v Mariboru nas je v soboto zvečer čakal zanimiv obračun med velenjskim Rudarjem in Gorico. Po dobre pol ure igre na stadionu Ob jezeru je moštvi pri rezultatu 0:0 ustavila megla, zaradi katere je glavni sodnik Dejan Balažič obračun najprej prekinil in nato odpovedal. Ponovno bosta moštvi poskusili v ponedeljek. Prenos na Šport TV ob 15.00.

Po tem, ko sta se Maribor in Olimpija udarila za sam vrh lestvice Prve lige Telekom Slovenije, je bil v soboto čas za spopad zasledovalcev vodilnih slovenskih ekip. V boljšem položaju pred obračunom v meglenem Velenju je bil domači Rudar, a Gorica, ki je povsem prebolela poletne krče po nastopih v Evropi, bi že z zmago prehitela varovance Marijana Pušnika.

Grega Sorčan (na fotografiji): »Oboje smo želeli pozabiti na neposrečen odhod na reprezentančni premor. V ponedeljek bo zato motivacija toliko večja, saj smo z Velenjem po točkah na istem. Zanimivo, že prva tekma v tej sezoni med Gorico in Velenjem, ni minila brez komplikacij (smeh). Pri nas v Gorici je zmanjkalo elektrike (smeh).«