Prihajajoči nedelji bosta v Murski Soboti odigrana polfinalna turnirja v kategoriji starejših dečkov in kadetov, kjer se bodo za finale potegovali tudi mladi odbojkarji Panvite Pomgrada, ki so minuli vikend dobro formo potrdili v Kranju. Pisali smo že, da sta se naši mladi selekciji uvrstili na polfinalni turnir in s tem dokazali, da klub vlaga v delo z mladimi. Sedaj nam je uspelo dobiti še organizacijo obeh turnirjev, ki bosta na sporedu prihajajoči nedelji.

6. maja se bodo starejši dečki pomerili proti Žužemberku, Salonitu in vrstnikom iz Hoč. Turnir se bo začel ob 10. uri. Dečki so na turnir dobro pripravljeni, kar so dokazali minuli konec tedna z 2. mestom na turnirju v Kranju, kjer so v skupini premagali domači Triglav in Calcit (udeleženec drugega polfinalega turnirja). Prav Kamničani so bili nasprotnik v polfinalu, kjer so sicer uspeli povesti 1:0, a je Panvita Pomgrad zanesljivo dobila naslednja niza in se uvrstila v finale. Tam jih je čakal Salonit, ki je na koncu slavil z 2:1 v nizih, a "popravni izpit" dečke čaka že to nedeljo.

Naslednjo nedeljo, 13. maja, pa bo na sporedu še polfinalni turnir kadetov, ki se bodo pomerili proti ekipi Hoč, Brezovice in Kostanjevice na Krki. Tudi ta turnir se bo začel ob 10. uri. Turnirja Spring-Cup 2018 v Kranju so se udeležili tudi kadeti, ki so zasedli končno 3. mesto. V skupini so zasedli drugo mesto, nato pa v četrtfinalu premagali avstrijski Klagenfurt. V polfinalu so morali priznati premoč kasnejšemu zmagovalcu iz Dunaja. Odločna igra v napadu in odlična v obrambi je prinesla zmago z 2:0 in bronasto medaljo, kar je dober obet pred polfinalnim turnirjem v Murski Soboti.

Za ekipo kadetov so igrali: Žan Vori (kapetan), Val Krajcar, Aljaž Kučan, David Novak, Žan Bedrač, Marko Stvarnik in Aljaž Brinar.

Dragi navijači, vabljeni ste na oba turnirja, kjer bo glasna podpora domačih navijačev mladim odbojkarjem Panvite Pomgrada zagotovo ogromno pomenila.