Rokometaše Gorenja Velenja v prihodnjih tednih čakajo zadnji boji za napredovanje iz skupinskega VELUX EHF Lige prvakov. Najprej se bodo tekmecem zoperstavili na dveh domačih tekmah. Kot prvo v Rdečo dvorano ta četrtek prihaja moštvo Dinama iz Bukarešte. Tekma se bo začela ob 19. uri, v živo pa jo bo moč spremljati tudi na Šport TV 1.

Romunski prvaki so že pred to tekmo izgubili vse možnosti, da bi se lahko zavihteli na enega izmed prvih dveh mest skupine C, ki prinašata dodatni kvalifikacijski tekmi za nastop v osmini finala med evropsko klubsko elito. Na dosedanjih sedmih tekmah so namreč doma presenetili le zasedbo Kadettna Schaffhausna – v Velenju bo gostovala prihodnjo soboto ob 19.30 –, ob tem pa nanizali šest porazov. Na zadnji tekmi Lige prvakov jih je Skjern nadigral kar s 36:23, še posebej boleč udarec pa so doživeli minulo nedeljo, ko jih je v državnem prvenstvu mestna rivalka Steaua odpravila z 31:28.

Velenjčani so se v tej sezoni z rokometaši iz Bukarešte prvič srečali v 2. kolu tekmovanja. Konec septembra so si izbranci Željka Babića z izjemno srčno igro sredi romunske prestolnice izborili zmago s 27:26. Natanko 70 sekund pred koncem je tedaj Matjaž Brumen, z osmimi goli najboljši strelec tekme, prednost črno-rumenih povišal na 26:24. Pol minute pred koncem so se nato tekmeci približali na zadetek zaostanka (25:26), vse dvome o zmagovalcu pa je v končnici razblinil Niko Medved. Velenjski kapetan je uspešno izkoristil strel s sedmih metrov (27:25), katerega je priboril Rok Ovniček.

Najboljši strelec Dinama Bukarešte v tej sezoni Lige prvakov je levokrilni Francoz Hugo Descat (182 cm, 1992), ki je dosegel 28 golov, pri čemer je na svojih zadnjih petih tekmah mrežo tekmecev vselej zatresel petkrat. S 25 zadetki mu sledi krožni napadalec Marius Iulian Mocanu (195 cm, 1986).

Velenjčani pred zadnjimi tremi koli na lestvici skupine C z 8 točkami zasedajo drugo mesto. Z enakim izkupičkom jim sledita španska Abanca Ademar Leon, ki je bil v zadnjem kolu od njih boljši z 28:24, in norveški Elverum. Z dvema točkama več vodi Skjern.

Željko Babić, trener Gorenja Velenja: "Tekma bo izredno zahtevna. Na tekmah VELUX EHF Lige prvakov je, v kolikor želiš zmagati, vedno potrebno prikazati izvrstno igro. Glavni orožji Dinama sta čvrsta obramba z dobrim vratarjem, v napadu pa odlični strelci izza devetmetrske črte. V obrambi bomo morali zato zaigrati kar se da agresivno, obenem pa v napadu nadzorovati našo igro."

Robert Markotić, rokometaš Gorenja Velenja: "Kot na vsaki tekmi pred našimi navijači v domači dvorani pričakujem zmago! Dinamo v zadnjem obdobju beleži nekoliko slabše rezultate, a nas to nikakor ne sme zavesti. Ne glede na vse bo to še vedno tekma VELUX EHF Lige prvakov, ki je trenutno najpomembnejše tekmovanje za našo ekipo. V četrtek enostavno moramo zmagati. Kakšen je načrt do uspeha? Na igrišču bo potrebno prikazati kar največ osredotočenosti in odgovornosti v napadu, ob tem pa bomo morali biti izjemno zbrani tudi v obrambi. Če bo temu tako, potem ne vidim razloga, zakaj nam ne bi uspelo."

VELUX EHF LIGA PRVAKOV, SKUPINA C, 8. KOLO:
Četrtek, 16. novembra,
- ob 19.00: GORENJE VELENJE : DINAMO BUKAREŠTA (prenos na Šport TV 1)
- ob 20.15: KADETTEN SCHAFFHAUSEN : ABANCA ADEMAR LEON
Nedelja, 19. novembra, ob 16.50: SKJERN HANDBOLD : ELVERUM HANDBALL

www.rk-gorenje.com