Oslabljena ekipa Gorenja Velenja je v soboto odigrala polfinalno tekmo Pokala Slovenije. Velenjski rokometaši so z 29:27 premagali ekipo Celja Pivovarne Laško. Na tekmi polfinala Pokala Slovenije Velenjčani niso nastopili v popolni postavi. V ekipi iz Velenja so manjkali že dlje časa odsotni Nikola Špelić, Darko Stojnić in Tadej Mazej, v Novem mestu pa tokrat ni bilo tudi Vida Levca. V ekipo je zato trener Zoran Jovičić vpoklical rokometaše mladinske selekcije velenjskega kluba.

Od prve minute srečanja je bilo jasno, da so črno-rumeni v tekmo vstopili visoko motivirani. Za 1:0 je v 1. minuti srečanja zadel Aleks Kavčič. Prvih deset minut srečanja smo v novomeški dvorani Marof spremljali izenačen obračun nato pa so velenjske ose prestavile v višjo prestavo. Matic Verdinek je v 11. minuti srečanja dosegel svoj tretji od skupno devetih zadetkov in rezultat na semaforju je kazal 4:3 v korist Velenjčanov. Odlično obrambo rokometašev Gorenja Velenja je ponovno krasila borbenost, v vratih pa jo je z izjemno predstavo dopolnjeval Emir Taletović. Po zadetku Davida Miklavčiča so ose v 15. minuti vodile s +3 (8:5), osem minut kasneje, po zadetku Vlade Matanovića, pa že s +6 (14:8). Najvišjo prednost prvega polčasa so imeli rokometaši iz Šaleške doline štiri minute pred iztekom časa v prvem delu, ko je za 16:9 zadel Andraž Kete.

V drugem delu je prvi napad pripadel celjski ekipi, ki pa ga ni izkoristila. S svojo že deseto obrambo, se je ponovno izkazal Taletović. Velenjčani so svojo dobro igro iz prvega polčasa prenesli v drugega in le še višali svojo prednost. V 37. minuti je za najvišje vodstvo črno-rumenih na tekmi, vodstvo s +8 (22:14), dosegel Matanović. Sledile so boljše minute Celjanov, ki so z zbrano igro v napadu boljše izkoriščali svoje priložnosti. Petnajst minut pred koncem so se približali na pet zadetkov zaostanka (22:17). Prednost velenjskih os se je počasi topila, v napadu se je pojavilo nekaj napak. A rokometaši Gorenja Velenja so bili dovolj zbrani in na koncu slavili z 29:27.

Z zmago so si Velenjčani priigrali mesto v finalu Pokala Slovenije, ki bo na sporedu jutri ob 17.00. Pomerili se bodo z zmagovalcem tekme med MRK Krka in RK SVIŠ Ivančna Gorica.

Andraž Kete, rokometaš Gorenja Velenja: »Danes smo odigrali izjemen prvi polčas. V drugem smo nadaljevali z odlično igro in tekmo dokaj mirno pripeljali do konca. V zaključku tekme se nam je zagotovo poznala utrujenost, vseeno smo danes igrali z majhnim številom igralcev. Zasluženo nas jutri čaka finale, ki ga bomo zagotovo ponovno igrali maksimalno.«

Polfinale Pokala Slovenije, 11. maj, 17.00 (Novo Mesto): GORENJE VELENJE : CELJE PIVOVARNA LAŠKO 29:27 (18:12)

GORENJE VELENJE: Taletović 14 obramb, Vujović, Logar, Grobelnik 1, Haseljić 2, Tajnik , Matanović 3, Miklavčič 4, Banfro, Drobež, Verdinek 9, Grmšek, Šiško, M. Kavčič 1, A. Kavčič 4, Kete 5.  

Foto: RK Gorenje Velenje