V težko pričakovanem dvoboju med Tamaro Zidanšek in Kajo Juvan na turnirju WTA v Acapulcu je bila boljša Zidanškova, ki je zmagala s 6:2 in 6:2. Tamara Zidanšek bo v četrtfinalu igrala s povabljenko na turnir domačinko Renata Zarazuo, ki je na 270. mestu lestvice WTA. Zidanškova je bila tako še drugič boljša v medsebojnem dvoboju. Naj spomnimo, Tamara je Kajo premagala že lani v Bolu na Braču. Tokratni dvoboj je trajal uro in petnajst minut.

Zidanškova je tekmo odigrala odlično, z relativno malo neprisiljenimi napakami in odličnim serviranjem. V srečanju ni izgubila začetnega udarca, sama ga je Juvanovi odvzela štirikrat, po dvakrat v vsakem nizu. Juvanova je tokrat naredila preveč neprisiljenih napak (poznala se je utrujenost po dvoboju z Venus Williams), tudi servis pa danes ni bil njeno najmočnejše orožje, tako da v nobenem trenutku ni ogrozila tri leta starejše rojakinje. Ta je bila ob koncu srečanja v osvojenih točkah boljša s 73:52 in si tako priigrala prvo letošnjo uvrstitev v četrtfinale, skupno pa peto (Moskva, Hua Hin, Bogota in Nürnberg).

Zidanškova se je v četrtfinale uvrstila tudi v igri dvojic. S partnerko Arantxo Rus (NIZ) sta premagali dvojico Lister (ŠVE) - Sizikova (RUS).

ACAPULCO, osmina finala (275.000 am. dolarjev, trda podlaga)
ZARAZUA (MEH) - VOLYNETS (ZDA) 4:6, 7:5, 6:0.
ZIDANŠEK (SLO) - JUVAN (SLO) 6:2, 6:2.

Več informacij


Nazaj