Pred velenjskimi rokometaši je prva tekma Lige NLB v sezoni 2019/20. Varovanci Zorana Jovičića se v soboto odpravljajo na težko gostovanje k ekipi Urbanscape Loke.

Velenjske ose so minuli vikend opravile prvi resnejši preizkus nove sezone. Po superpokalni tekmi, kjer so zdesetkani Velenjčani klonili proti Celjanom s 25:23, jih ta vikend čaka prva tekma v boju za državni naslov. Na velenjski klopi zagotavljajo, da bodo v letošnji sezoni prav na vsaki tekmi dali vse od sebe, se borili za vsako žogo in igrali na zmago. Borbenost in željo, ki krasita velenjsko moštvo že od lanske sezone, želijo prenesti tudi v novo sezono.

Na zadnjih dveh obračunih proti ekipi Urbanscape Loke v lanski končnici za prvaka so bili črno-rumeni prepričljivo boljši. V Škofji Loki je bil rezultat 29:13, v velenjski Rdeči dvorani pa 32:22. Ponovno srečanje velenjskih os in rokometašev Urbanscape Loke bo v soboto ob 20:00 v Dvorani Poden.

1. krog (Liga NLB), 7. september, 20.00 (dvorana Poden, Škofja Loka): URBANSCAPE LOKA : GORENJE VELENJE

Emir Taletović, vratar Gorenja Velenja: »V soboto gremo na težko gostovanje, saj vemo, da se je Gorenje že večkrat opeklo v škofjeloški dvorani. Z izjemo lani, ko smo jih v končnici visoko premagali, ampak to tekmo moramo odmisliti. V soboto bo nova tekma, tudi njihova ekipa je drugačna od lanske, tako kot naša. Tako kot vsako tekmo, moramo tudi v to iti maksimalno, dati vse od sebe in v Velenje prinesti prvi dve točki.«

Foto: RK GORENJE VELENJE