Pred rokometaši Velenja je prvi pravi preizkus nadaljevanja sezone. V sredo se bodo v domači Rdeči dvorani pomerili proti drugouvrščeni Riko Ribnici. Velenjski rokometaši so v januarskem pripravljalnem obdobju odigrali tri pripravljalne tekme. Najprej so v gosteh in doma slavili proti rokometašem iz madžarskega Csurga (33:28, 30:26), nato pa še v gosteh premagali avstrijski Ferlach (33:25).

Sedaj jih čakata dva meseca težkih in napornih tekem. Že v sredo bomo v Rdeči dvorani spremljali pravi derbi, kjer bodo črno-rumeni lovili novo zmago v državnem prvenstvu proti trenutno drugouvrščeni Ribnici. Ekipi sta se v letošnji sezoni že srečali, in sicer je bila na začetku sezone boljša ekipa iz Ribnice za zadetek (28:27). V kolikor želijo Velenjčani ohraniti stik z vrhom lestvice je pomembna vsaka osvojena točka, zato je obračun z Ribnico zanje izredno pomemben. Tekma v Rdeči dvorani bo na sporedu v sredo ob 20.00. Prenos tekme si bo mogoče ogledati na programu Sport Klub 2.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: »V januarskem pripravljalnem obdobju smo odigrali tri prijateljske tekme. Imeli smo nekaj težav s poškodbami, nekaj igralcev je manjkalo zaradi reprezentančnih obveznosti, ampak načeloma mislim, da delujemo na zelo solidnem nivoju. Res je, da vedno pravim, da prijateljske tekme so eno poglavje, prave tekme pa drugo. Tako, da vse to jemljemo z rezervo in gremo v tekmo z Ribnico iz čiste nule in maksimalno osredotočeni. Čaka nas pravi derbi, vemo, da so 5 točk pred nami, zato moramo res narediti vse, da odigramo eno dobro tekmo in da dokažemo, da smo v Velenju nepremagljivi.«

15. krog Lige NLB, 29. januar, 20.00 (Rdeča dvorana, Velenje): GORENJE VELENJE : RIKO RIBNICA

Foto: RK GORENJE VELENJE