Od konca tega tedna dalje boste v Kopru lahko drsali na prostem. Drsališče iz umetne mase, ki je postavljeno na zunanjem igrišču Gimnazije Koper, so sprva preizkusili srednješolci, zdaj pa bo na voljo tudi ostalim obiskovalcem. Epidemija covid-19 je Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper v zadnjem letu prekrižala kar nekaj načrtov pri izvedbi prireditev in ostalih aktivnosti. Med drugim ukrepi, ki so veljali v božično-novoletnem prazničnem času, niso dovoljevali postaviti drsališča, bo pa zato v Kopru možno drsati od te sobote, 24. aprila 2021, dalje.

Drsališče iz umetne mase je na uporabnike v Kopru čakalo tako rekoč že od decembra, zato so se v Zavodu za mladino, kulturo in turizem Koper v sodelovanju z Mestno občino Koper odločili, da ga bodo v uporabo brezplačno ponudili koprskim dijakom. Tako so se koprski srednješolci v sklopu pouka športne vzgoje že v tem tednu preizkusili v drsanju na prostem, od te sobote dalje pa bo ob sproščanju ukrepov pomladno drsanje na voljo tudi ostalim uporabnikom, tako občanom kot ostalim obiskovalcem destinacije. Drsališče, ki je postavljeno na zunanjem igrišču Gimnazije Koper, bo obratovalo vse dni v tednu med 14. in 20. uro (zadnji vstop na drsališče ob 19. uri), drsanje pa bo možno le ob predhodni rezervaciji termina na 041 319 051. Za eno uro drsanja bo treba odšteti 2 evra, en evro pa bo izposoja drsalk. Za otroke do vključno 6. leta starosti bo ob spremstvu odrasle osebe drsanje brezplačno.

Drsanje na drsališču iz umetne mase je sicer zelo podobno drsanju na ledu, njegova prednost pa je, da drsanje omogoča ob vseh letnih časih in je zato lahko zanimiva popestritev dogajanja v mestu. V koprskem zavodu so prepričani, da bo pomladno drsanje marsikomu popestrilo tudi prihajajoče prvomajske praznike.

Več informacij