Tamara Zidanšek je včeraj na turnirju Zavarovalnica Sava Portorož napredovala v obeh konkurencah. Najprej je izvedela, da ji zaradi poškodbe Ukrajinke Kalinine jutri ne bo potrebno odigrati dvoboja drugega kola, nato pa je skupaj z Andrejo Klepač zmagala še med dvojicami.

Ukrajinka Angelina Kalinina je včeraj sporočila, da zaradi poškodbe ne bo mogla več nastopati v Portorožu, tako, da bo imela Zidanškova več časa za pripravo na četrfinalni dvoboj. “Tekme v igri dvojic veliko pripomorejo k iskanju občutkov na igrišču. V ponedeljek sem igrala prvi dvoboj in je bilo potem v torek med posameznicami lažje. Jutri ne bom igrala, ker se je Kalinina poškodovala. Jutri bom malo odklopila in grem potem osredotočeno v naslednji dan,” je dejala Zidanškova, ki je s Klepačovo ugnala švicarsko-italijanski par Bandechhi - Stefanini. V prvem nizu sta slovenki hitro povedli s 4:0 in 5:2, niz pa se je po 46 minutah končal z rezultatom 7:5. Tudi v drugem nizu smo videli podoben scenarij, slovenki pa sta bili boljši s 6:4. “Z Andrejo igram z užitkom. Ona je tista, ki je specialistka za dvojice. Jaz ji sledim, dodam svoje atribute in se poizkušam od nje učiti. Vsaka tekma je zgodba zase. Upam, da bova v nekaterih situacijah na naslednji tekmi bolje reagirali kot danes,” je po dvoboju dvojic dejala Zidanškova, nato pa je spregovorila še Andreja Klepač: “S Tamaro napredujeva iz tekme v tekmo. Se še loviva. Prisotna so nihanja, kar se je videlo tudi danes. Ni še pravega ritma, padli sva v vsakem nizu, ampak na koncu šteje zmaga. Zdaj morava popraviti te napake na naslednji tekmi.”

V polfinale dvojic se lahko uvrsti tudi Nika Radišić. Danes je namreč v 1. kolu skupaj z Italijanko Lucio Bronzetti izločila par Bhosale/Webley-Smith. Dvoboj je na sporedu danes. Danes pa bo med posameznicami nastopila le Kaja Juvan, v tretjem dvoboju dneva se bo srečala s Srbkinjo Aleksandro Krunić. To bo njun drugi medsebojni dvoboj, leta 2019 je na Bolu zmagala naša Juvanova. Zmagovalka tega dvoboja se bo v četrfinalu srečala s Tamaro Zidanšek.

Foto: Sportida