Konjeniška zveza Slovenije in Kobilarna Lipica od 16. do 26. avgusta organizirata državna prvenstva v disciplinah: preskakovanje ovir, endurance – vzdržljivostno jahanje, dresurnem jahanju in vožnji vpreg.

V četrtek se je v Kobilarni Lipica začelo  državno prvenstvom v disciplini preskakovanje ovir, ki bo trajalo vse do nedelje, 19. avgusta. V četrtek in petek so bila na sporedu individualna in ekipna tekmovanja. Danes, v soboto, 18.8. so na sporedu »odprte tekme«. Najpomembnejši dan pa bo jutrišnja nedelja, ko bodo na sporedu finalna tekmovanja in se bo premagovalo zapreke višine tudi 1,5 m.

Jutri, v nedeljo, 19.8. bo v Lipici istočasno potekalo tudi državno prvenstvo v disciplini endrurance - vzdržljivostneo jahanje. V različnih kategorijah se bodo najboljši jahači s svojimi konji podali tudi na 90 km dolgo progo.

Ob tej priložnosti je Jožef Klavdij Novak, predsednik Konjeniške zveze Slovenije izpostavil posebnost letošnjih državnih prvenstev in pomen Kobilarne Lipica, kot enega od najpomembnejših organizatorjev konjeniških športnih tekmovanj v Sloveniji in vse bolj pomembnega organizatorja v Evropi in svetu.

»Vesel sem, da lahko prvič v zgodovini Konjeniške zveze Slovenije, v zibelki lipicanca in enem najpomembnejših lokacij za razvoj konjeniškega športa v Sloveniji, v Kobilarni Lipica, gostimo vsa konjeniška državna prvenstva, ki jih združujemo«, je ob tej priložnosti povedal predsednik KZS Jožef Klavdij Novak.

Naslednji vikend, od 24. do 26. avgusta, se bodo pomerili najboljši v disciplini dresurnega jahanja in disciplini vožnje vpreg. Povezava do prenosa v živo.

Več informacij

Foto: Konjeniška zveza Slovenije