Danes rokometaše Gorenja Velenja čaka prva tekma pod vodstvom novega trenerja Klemna Luzarja. Ta bo s svojimi izbranci v državnem prvenstvu ob 20.15 gostoval na Obali pri moštvu Kopra 2013. Obračun bo na drugem programu v živo prenašal Sportklub.

Pred tekmo v dvorani Bonifika se Velenjčani s štirimi porazi in 31 točkami, ki so jih prejeli ob vstopu v Ligo NLB za prvaka, nahajajo na tretjem mestu lestvice. Zgolj s točko manj se tik za njimi nahaja koprska zasedba. Slednja je pod vodstvom slovenskega selektorja Veselina Vujovića na petih tekmah končnice zbrala tri zmage, remi in poraz.

Današnji obračun Kopra 2013 in Gorenja Velenja bo že četrti v tej sezoni. Po dveh pripravljalnih tekmah (zmaga Gorenja Velenja in remi) so Primorci na uvodu Lige NLB za prvaka Velenjčanom zadali prvega izmed štirih zaporednih porazov. Edini neuspeh v Ligi za prvaka so Koprčani sredi tega tedna zabeležili v Celju, kjer so klonili s 25:30. S sedmimi zadetki se je v primorskem dresu izkazal Adam Bratkovič. Desnokrilni rokometaš je sicer na borbah za prvaka dosegel že 40 zadetkov, s čimer je trenutno najboljši strelec omenjenega dela tekmovanja.

Pretekli konec tedna so gostitelji nedeljske tekme nastopili na zaključnem turnirju pokalnega tekmovanja in po dveh porazih sezono sklenili na četrtem mestu. V tej sezoni so nastopili tudi v skupinskem delu Pokala EHF.

Klemen Luzar, trener Gorenje Velenja: "Znašli smo se v težki situaciji, zato moramo vse sile usmeriti v izboljšanje našega položaja. Fantje iz treninga v trening kažejo večjo delavno vnemo. Na tekmi v Kopru bo najbolj pomembno, da zaupamo v naše delo na treningih. Verjamem, da smo nedeljsko tekmo, ki nikakor ne bo lahka, sposobni tudi zmagati. Prepričan sem, da bo celotna ekipa za ugoden rezultat naredila vse, kar je v njeni moči."

Nejc Cehte, rokometaš Gorenja Velenja: "Naš trenutni položaj na lestvici nikakor ni idealen in nam ne more biti v ponos. S soigralci, trenerjem Klemnom Luzarjem in ostalimi člani štaba smo trdno odločeni, da na preostalih šestih tekmah skušamo rešiti nastalo situacijo. Kljub vsem neprijetnim dogodkom je na naših treningih še vedno prisotna pozitivna energija. Upam, da jo bomo prenesli tudi na parket dvorane Bonifika. Pokazati želimo, da nismo pozabili, kako se igra rokomet! Na zadnji obračun s Koprčani nas veže grenak spomin, saj so nam ravno oni zadali prvi poraz v končnici državnega prvenstva. Za nameček se nam je to pripetilo pred domačimi gledalci, kar še dodatno boli. Motivacije naši ekipi zagotovo ne bo manjkalo, se pa zavedamo, da nam na Obali niti slučajno ne bo lahko."

LIGA NLB ZA PRVAKA, 6. KOLO:
Nedelja, 29. aprila, ob 20.15: KOPER 2013 : GORENJE VELENJE (prenos na Sportklubu 2)

Več informacij