Rokometaši Gorenja Velenja so v četrtek 11. novembra odigrali tekmo 9. kroga Lige NLB. Prva tekma državnega prvenstva po reprezentančnem premoru se je končala z rezultatom 30:23 v korist domačinov. Za rokometaši Gorenja Velenja in Slovana je tekma 9. kroga državnega prvenstva. Po borbenih 60. minutah so se zmage na domačem igrišču veselili Velenjčani.

Z zadetkom so tekmo odprli gostje. Kenan Pajt je v 2. minuti iz črte sedmih metrov rezultat izenačil. Domačini so prvič povedli v 6. minuti z zadetkom Timoteja Grmška, ki je postavil rezultat 3:2. Matic Verdinek je v 10. minuti prednost povečal na dva zadetka. Velenjčani so prednost iz minute v minuto povečevali. Za največjo prednost (+6) v prvem polčasu je v 23. minuti poskrbel Kenan Pajt z zadetkom s črte sedmih metrov. Gostje niso popuščali, do konca prvega polčasa so razliko zmanjšali na 5 zadetkov. Ekipi sta na odmor odšli z rezultatom 16:11 v korist domačinov.

Prvi zadetek v drugem polčasu je dosegel Matic Verdinek in povišal vodstvo Velenjčanov na 6 zadetkov. Kenan Pajt je v 40. minuti dosegel svoj deseti zadetek na tekmi in postavil rezultat 20:15. Gostje so v 40. minuti z zadetkom s črte sedmih metrov zmanjšali zaostanek na štiri zadetke. Kenan Pajt je v 47. minuti vodstvo zopet povišal. Štiri minute pred koncem tekme so črno-rumeni z zadetkom Ibrahima Haseljića povedli z osmimi zadetki. Zmage so se na koncu tekme veselili domačini, ki so slavili z rezultatom 30:23. Igralec tekme 9. kroga Lige NLB med Gorenjem Velenjem in Slovanom je bil z dvanajstimi zadetki Kenan Pajt.

Varovance Zorana Jovičića čaka v torek, 16. novembra ob 18.45 uri nova tekma Lige Evropa. V Rdeči dvorani bodo črno-rumeni gostili hrvaške podprvake, ekipo RK Nexe Našice. 

Kenan Pajt, rokometaš Gorenja Velenja: ˝Po reprezentančnem premoru začenjamo cikel desetih težkih tekem. Tekma s Slovanom je bila zelo pomembna, saj vemo, da je za nas vsak začetek težek. Danes smo se potrudili, od prve minute smo strnili obrambo, v napadu smo prikazali dobro igro in to je bilo dovolj za zmago. Današnja zmaga je dobra popotnica pred torkovim spektaklom v Rdeči dvorani, kljub temu pa moramo popraviti še nekaj napak. Čestitke fantom za zmago.˝

9. krog Lige NLB, 11. november, 19.00 (Rdeča dvorana)
RK GORENJE VELENJE : RD SLOVAN 30:23 (16:11)

RK GORENJE VELENJE: Panjtar (7 obramb), Taletović (2 obrambi), Haseljić (4), Tajnik, Pajt (12), Velić, Starc, Miklavčič, Drobež, Sokolič (5), Verdinek (4), Grmšek (1), Jovičić, Mlivić (1), Predović, Kavčić (3)

GALERIJA

Foto: RK GORENJE VELENJE