Rokometaši velenjskega Gorenja so 27. marca 2021 na povratni tekmi četrtfinala evropskega pokala EHF premagali Robe Zubri z 28:24 in si z zmago priigrali vstopnico v polfinalne. Velenjska ekipa je na prvi tekmi pred tednom dni na Češkem slavila z 31:26. Pred tem so v drugem krogu zanesljivo premagali italijansko Sieno, v tretjem krogu brez težav odpravili finsko ekipo Rihiimäki Cocks, v osmini finala pa so na kolena spravili Borac iz Banja Luke.

Poleg velenjskega Gorenja sta si vstopnico v  polfinale zagotovila švedski Ystads in grški AEK, četrti polfinalist pa bo znan po obračunu med ekipama Anorthosis Famagusta (Grčija) in Minaur Baia Mare (Romunija). Po dvojni obrambi velenjskega vratarja, Emirja Taletovića, je v 4. minuti mrežo gostov za 1:0 zatresel Aleks Kavčič. Ose so v 8. minuti po golu Ibrahima Haseljića povedle s 6:2. V 21. minuti  so se gostje za kratek čas domačinom uspeli pribljižati na 9:8. Sledila je strelska serija Velenjčanov, ki so po petih zaporednih golih v 26. minuti vodili že za +6 (14:8). Velenjčani so prednost šestih zadetkov držali do konca prvega polčasa (15:9).

Drugi polčas so z zadetkom otvorili gostje (15:10). Domačini so vztrajali pri petih zadetkih prednosti do 47. minute, v nadaljevanju pa pohodili plin in bili v 53. minuti z golom osemnajstletnega Matica Ravnikarja v prednosti že za 8 zadetkov (27:19). V nadaljevanju so priložnost dobili še ostali mlajši igralci, ki so tekmo pripeljali mirno do konca. Velenjčani so na domačih tleh slavili zmago z 28:24. V velenjski ekipi sta bila na današnji tekmi najbolj učinkovita Aleks Kavčič s petimi in Domen Tajnik s štirimi zadetki. Mrežo Velenjčanov pa je z 21 obrambami odlično branil Emir Taletović.

Zoran Jovičić, trener Gorenja Velenja: “Že na prvo tekmo smo se dobro pripravili, doma pa smo to še utrdili. Obramba z Emirjem Taletovićem na čelu je danes bila boljši del ekipe. Imamo hud tempo, zato sem vesel, da so tudi mlajši igralci, ki sicer igrajo manj, danes dobili priložnost. Veseli me, da ima Slovenija predstavnika v evropskem pokalu. Za nas je to lep uspeh, so pa želje še višje. Sedaj gremo naprej.”

Emir Taletović, rokometaš Gorenja Velenja: “Veseli smo zmage proti češki ekipi tudi na domačih tleh. Pričakovali smo sicer večjo razliko. Sicer smo se dobro upirali skozi tekmo, manjši padec smo naredili na koncu, me pa veseli, da so priložnost dobili tudi mlajši igralci. Sedaj gremo naprej v polfinale, do takrat pa se bomo po najboljših močeh pripravljali na nasprotnika.”

Evropski pokal EHF, 2. tekma četrtfinala - sobota, 27. marec ob 18:00 (Rdeča dvorana): RK Gorenje Velenje : HC Robe Zubri 28:24 (15:9)

RK Gorenje Velenje: Taletović (21 obramb), Panjtar, Aleks Kavčič 5, Tajnik 4, Haseljić 3, Miha Kavčič 3, Pajt 3, Miklavčič 2, Drobež 2, Komar 2, Grmšek 2, Mlivić 1, Ravnikar 1, Starc, Jovičić, Predović

Foto: RK Gorenje Velenje