Rokometaši Gorenja Velenja bodo to soboto odigrali zadnjo tekmo domače Lige NLB v letošnji sezoni. V Rdečo dvorano prihajajo Mariborčani s katerimi so se ose letos že pomerile.

Zasedba iz štajerske prestolnice, ki jo je vodil sedaj že nekdanji trener Maribor Branika, Marko Šibila, je bila na prvi tekmi boljši nasprotnik. Velenjčani, ki so bili na začetku sezone sicer močno zdesetkani, so morali namreč priznati premoč Mariborčanom s 25:22. Varovanci Davorja Rokavca, ki je po 6. krogih domače Lige NLB zamenjal Šibilo, trenutno zasedajo 9. mesto na lestvici. Najboljši strelec ekipe vijoličnih je z 51 zadetki levi zunanji, Filip Jerenec. Pri Velenjčanih je s 84 zadetki najboljši strelec Matic Verdinek, ki je, kljub eni odigrani tekmi manj, na 4. mestu lestvice strelcev domačega prvenstva.

Matic Verdinek, rokometaš Gorenja Velenja: »Pred nami je še zadnja tekma domače lige v letošnji sezoni. Vemo, da nas čaka težka tekma, sploh zaradi tega, ker smo v Mariboru v letošnji sezoni že izgubili. Morali bomo dati vse od sebe, da dobimo še zadnjo prvenstveno tekmo in da zaključimo leto z dvema točkama več.«

14. krog Lige NLB, 14. december, 19.00 (Rdeča dvorana, Velenje): GORENJE VELENJE : MARIBOR BRANIK

Foto: RK GORENJE VELENJE