Črno- rumeni so se na zaostali tekmi 5. kroga Lige NLB pomerili proti Dobovi. Ose so nasprotnike suvereno odpravile s 34:21. Tekmo so povedli Velenjčani v 3. minuti z zadetkom Kenana Pajta 1:0. Dobovčani so v prvem delu polčasa osam tesno sledili, v 12. minuti pa celo prevzeli vodstvo s +1 (4:5), a ne za dolgo. Domen Tajnik je za +4 v 22. minuti s 7-metrske črte zatresel mrežo nasprotnikov (10:6). Velenjčani nasprotnikov niso pustili blizu s trdo obrambo, na drugi strani pa so se izkazali v napadu. Ose so na odmor odšle s +6 zadetki prednosti, za zadnji zadetek v prvem polčasu pa je poskrbel Miha Kavčič v 30. minuti (16:10).

Ekipa iz Šaleške doline je tudi drugi polčas nadaljevala suvereno. V 32. minuti je za zadetek poskrbel Aleks Kavčič (17:12). Za +7 zadetkov prednosti je v 36. minuti zadel Tilen Sokolič. Domača ekipa je tudi v drugem polčasu nasprotnikom postavljala trd zid pred svojim golom. V 54. minuti je za +13 uspešno streljal Tarik Mlivić  (31:18). Velenjčani so pridno izkoriščali napake nasprotnikov in na koncu slavili zmago s 34:21.

Benjamin Zbičajnik, pomočnik trenerja Gorenja Velenja: “Fantje so tekmo vzeli zelo resno. Od prve minute so dali vse od sebe. S fenomenalno obrambo in napadi in upotševanjem vsega kar smo delali na treningih, so tekmo pripeljali do mirnega zaključka. Priložnost pa so dobili vse igralci, kar si v tej sezoni tudi želimo.”

Miha Kavčič, rokometaš Gorenja Velenja: “Pričakovali smo težko tekmo in se na nasprotnike dobro pripravljali. Na začetku smo že naredili veliko razliko, potem smo nekoliko popustili, a na koncu pokazali kako znamo igrati in tekmo pripeljali mirno do konca.”

Teraš Benjamin, trener Dobove: “Prvih 15. min smo nekako parirali Gorenju Velenju, potem pa so Velenjčani pokazali svojo moč. Velenjčani so zasluženo slavili zmago. Zelo dobro so igrali v napadu in obrambi, z veliko vneme in organiziranosti, mi pa smo šli iz napake v napako. Velenju želim vso srečo tudi v evropskem pokalu.”

5. krog (Liga NLB), 18. november, 19:00 (Rdeča dvorana, Velenje): GORENJE VELENJE: DOBOVA 34:21 (16:10)

GORENJE VELENJE: Panjtar (6 obramb), Taletović (7 obramb), Tajnik 7, Kavčič Miha 7, Sokolič 6, Kavčič Aleks 6, Pajt 4, Komar 2, Miklavčič 1, Mlivić 1, Drobež, Grmšek, Predović, Velić

Foto: RK GORENJE VELENJE


Nazaj