Rokometaši Gorenja Velenja so se na prvi domači tekmi veselili zmage. Z odličnimi predstavami obeh vratarjev so visoko slavili proti ekipi RK Dobova. Tekma 3. kroga Lige NLB se je končala z rezultatom 35:21.

Tekmo so bolje odprli domačini, ki so v 3. minuti z zadetkom Matica Verdinka povedli z 2:0. Gostje so na napad Velenjčanov odgovorili in se približali na zadetek zaostanka. Obrambe Aljaža Panjtarja in dva zaporedna zadetka Kenana Pajta so ose v 7. minuti, pripeljale na 4 zadetke prednosti. Varovanci Zorana Jovičića so izkoristili razpoloženega vratarja, ki je v prvem polčasu zbral 11 obramb, in na odmor odšli z desetimi zadetki prednosti.

Drugi polčas je z zadetkom iz sedmih metrov odprl Matic Verdinek. Odličnega Panjtarja je na golu zamenjal Emir Taletović in nadaljeval dobro delo Velenjskega vratarskega dvojca. Tudi v drugem polčasu so črno-rumeni nadaljevali s hitro igro in lahkimi zadetki, kar jih je pripeljalo do zmage z rezultatom 35:21. Za igralca tekme je bil izbran Aljaž Panjtar.

Aljaž Panjtar, rokometaš Gorenja Velenja: ˝Po rezultatu sodeč izgleda kot, da je bila za nami lahka tekma, ampak daleč od tega. Zavedali smo se, da moramo v tekmo vstopiti popolnoma zbrani. Na srečo smo pokazali pravi pristop in hitro povedli, kar nas je na koncu pripeljalo do zmage. Vesel sem, da so vsi igralci dobili priložnost za igro in vsem bi čestital za borbo in zmago.˝

3. krog liga NLB, 25. september, 18.00 (Rdeča dvorana)
RK GORENJE VELENJE : RK DOBOVA : (19:8)

RK GORENJE VELENJE: Panjtar (11 obramb), Taletović (7 obramb), Haseljić (2), Tajnik (2), Pajt (7), Velić, Starc, Miklavčič, Drobež (4), Sokolič (5), Verdinek (7),Šiško (3), Grmšek (1), Predović (3), Kavčič (1), Ravnikar

Foto: RK GORENJE VELENJE